Ellenőrizték a használtcikk-piacot


2014-09-27 13:48:00  | cikk: HuHa  | 


Ellenőrizték a használtcikk-piacot főképe
Fokozott ellenőrzést rendelt el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a megye három használtcikk-piacán. Pápán, a Teveli úti úgynevezett lengyelpiacon szerdán zajlott az akció – tájékoztatta hírportálunkat Nagy Ákos rendőr őrnagy, a Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. Az ellenőrzést a társszervekkel együtt végezték, így a rendőrök mellett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal tagjai vonultak ki a helyszínre.
- A rendőrség részéről 17 fő vett részt az akcióban, a piacot egy kis időre lezártuk, az ott árusító és vásárló személyeket ellenőriztük. Kollégáink 66 főt igazoltattak, őket ellenőrizték a körözési rendszerben és egy személy esetében azt jelezte a rendszer, hogy külföldi állam körözést adott ki ellene, tartózkodási helymegállapítás céljából. Az igazoltatott személyről rendőri jelentés készült.
A vizsgálat során a NAV munkatársai polgári ruhás rendőri biztosítás mellett próbavásárlást hajtottak végre, ennek keretében három személyt kellett mulasztási bírsággal szankcionálniuk a nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt. Ezek a személyek egyébként adószámmal sem rendelkeztek – tudtuk meg az ellenőrzés eredményéről.
-Az idegenrendészeti ellenőrzés során két esetben ötvenezer forintos pénzbírságot szabtunk ki, idegenrendészeti szabálysértés miatt - tette hozzá az őrnagy.
A pápaihoz hasonló ellenőrzést Veszprémben és Devecserben is tartott a rendőrség a társszervek bevonásával.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!