Jó hangulatú szüreti nap a Mezőben


2014-09-26 20:48:11  | cikk: Babos Petra  | 


Jó hangulatú szüreti nap a Mezőben főképe
- Közhírré tétetik, hogy a XIII. Mezős Szüreti Nap ez év szeptember 26-án, pénteken délután 15 órai kezdettel megrendeztetik. Minden osztályból öt fős csapat kérettetik, amelyből két személy, egy férfi és egy fehérnép népviseletbe beöltöztetik. Az osztály többi tagja is szükségeltetik a feladatok végzésénél, hangosan kiabáltatik, a buzdító szó nagyra értékeltetik, az ellenfél ezáltal hátrébb tétetik. A megadott szókból szüreti versfaragás, plakátkészítés előzetesen elvégeztetik. A szüret napján mindenki a szabadtéri színpadnál megjelentetik, minden csapat egy vödör szőlőt magával hozatik. Megmutathatja ki-ki minden tudományát: hogy ismeri a bort, a szőlőt és a Somlónak a táját. Gyere komám, mulass velünk semmi nem szegi a kedvünk. Aki ott lesz jól mulat, aki nem jön, otthon sírhat – így szólt a felhívás a ma délelőtti hagyományos szüreti napra, a Pápai Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakközépiskolában.
A program a nagyszünetben kezdődött, amikor az osztályokból a hegybírók és a hegybírónék bemutatkoztak a zsűri előtt, akik aztán tapssal fogadták a produkciókat. A diákok nagy örömmel öltöztek be vidám jelmezekbe, s közben énekeltek, táncoltak, nevettek.
 - Idén 13 csapat mérte össze ügyességét, gyorsaságát és tudását a szüreti napon. A nagy népszerűségnek örvendő programot a 9-10. évfolyamos diákjainknak szervezzük meg minden év őszén. Azért tartjuk ezt fontosnak, mert iskolánk mezőgazdasági intézmény, s van szőlőnk is a Somlón. A tanulóknak előzetesen is kellett feladatokat készíteniük, például plakátot a szürettel kapcsolatban és verset írni, amelyek értékelése a későbbiekben várható.
A délután során izgalmas játékok vártak a népes diákseregre, volt hordógurítás, szőlődarálás időre, kocsitoló- és gumicsizmadobáló verseny is - mondta el Peka András szervező.
A győztes csapatot a Mező Mustlovagrend tagjaivá avatták.
A rendezvény szüreti bállal zárul a késő esti órákban.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!