Lakossági fórumon számoltak be a kórház fejlesztéséről


2014-09-26 19:46:23  | cikk: mo  | 


Lakossági fórumon számoltak be a kórház fejlesztéséről főképe
Lakossági fórumon ismertették a Gróf Esterházy Kórházban hamarosan befejeződő és néhány héten belül induló beruházásokat. Dr. Vörös Ibolya főigazgató beszélt arról a 166 millió forintos európai uniós fejlesztésről, melynek keretében új Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály épült az intézményben, és az érdeklődők tájékoztatót kaptak a struktúraváltást támogató projektről is, melyre 1,5 milliárd forint támogatást nyert el a kórház.

A lakossági fórumon részt vett Áldozó Tamás polgármester is, aki köszöntőjében azt hangsúlyozta, kevés beruházás van egy településen, amely olyan osztatlan és egységes támogatást élvez a lakosság részéről, mint egy kórház korszerűsítése, bővítése.
- Nagy várakozással tekintünk a most induló beruházásra, még akkor is, ha már nem a város a tulajdonosa a kórháznak, hiszen időközben átkerült az intézmény a magyar államhoz. Nagyon sok mindenben együtt kell működnünk ahhoz, hogy ez a projekt sikeresen megvalósulhasson – fogalmazott a polgármester, majd biztosította a projekt végrehajtóit a város támogatásáról.

A főigazgató kiemelte, a betegellátás szempontjából mindkét beruházás nagy jelentőséggel bír. A rehabilitációs szolgáltatások fejlesztésére elnyert támogatásból közel 560 négyzetméteren megépült az új, 30 ágyas Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály. A projekt keretében az Ápolási Osztály rendkívül rossz állapotban lévő, 350 négyzetméteres épületrészét elbontották, s itt alakították ki a 10 db háromágyas kórtermet, a vizsgálót, a tornatermet, a szükséges szociális helyiségeket és egy multifunkcionális kezelőt, biztosítva a teljes körű akadálymentesítést. A beruházás új bútorok, informatikai és medikai eszközök – köztük fizikoterápiás eszközök, nyirokmasszázs készülék, váll- és térdmozgató berendezés – beszerzését is lehetővé tette.

A közelmúltban indult, 1,5 milliárd forint támogatásból megvalósuló, eszközbeszerzést is magában foglaló beruházás eredményeként a betegek magasabb színvonalú ellátásban részesülhetnek, rövidebb lesz az ellátási idő és egy jól strukturált, hatékonyan működő, gazdaságilag hosszútávon fenntartható kórház jön létre. A struktúraváltást támogató projekt keretében egy új, háromszintes épületben, csaknem 2100 négyzetméteren kap helyet a belgyógyászat, így széttagoltságának megszűnésével megvalósulnak a hatékonyabb ápolás, betegellátás feltételei. Az új épület alagsorában lehetőség nyílik a patológiai részleg humánusabb kialakítására. A fejlesztés eredményeként megvalósul a radiológia szervezeti egysége, rövidül az ellátás ideje, az egynapos sebészetet a központi műtőbe integrálják. 970 négyzetméteren korszerűsítik a kórház több osztályát, köztük a központi radiológiát. A fejlesztés kivitelezési munkálatai hamarosan megkezdődnek, a beruházás várhatóan 2015 júniusában fejeződik be. Dr. Vörös Ibolya elmondta, két héten belül megkezdődnek a kiürített épületrészek bontási munkálatainak előkészületei. Mindez zajjal, porral és a betegutak átszervezésével jár. A kivitelezés ideje alatt felmerülő kellemetlenségekért az intézmény a lakosság megértését és türelmét kéri.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!