15 év képekben – kiállítás a Sportcsarnokban


2014-09-26 18:30:23  | cikk: Haraszti Gábor  | 


15 év képekben – kiállítás a Sportcsarnokban főképe
Az elmúlt 15 év legjelentősebb pillanataiból nyílt kiállítás a 15 éves Városi Sportcsarnok VIP termében. Az esemény az Erzsébetvárosi óvodások vidám műsorával indult, majd dr. Áldozó Tamás megnyitotta a kiállítást, a polgármester rövid visszatekintéssel kezdte beszédét.
- Az 1990-es évek közepén, az első önkormányzati ciklust követően a pápai képviselő-testület nagy döntésre szánta el magát, ugyanis – pályázatok híján - több év takarékoskodás után 1998-ra megérett a helyzet arra, hogy dönteni tudjanak a képviselők egy sportcsarnok felépítéséről. 1998. augusztus 10-én nemcsak az a jeles esemény történt, hogy alpolgármesternek választottak – jegyezte meg viccesen a polgármester – hanem az is, hogy az akkori városszélen elhelyeztük a leendő Városi Sportcsarnok alapjait, hogy aztán megkezdődhessen a munka. A beruházásnak közben szerencsére akadtak támogatói is, hiszen az akkori Orbán-kormány 90 millió forinttal támogatta az építkezést, illetve egyéni döntés keretében még a beruházási számlák áfáját is visszaigényelhettük.
1999. október 2-ára elkészült a Sportcsarnok, az átadóra rengetegen voltak kíváncsiak, többen, mint amire számítani lehetett. Dr. Áldozó Tamás szerint az elmúlt 15 évben sok olyan eseményt sikerült Pápán megszervezni illetve városunkba hozni, amiért korábban sokat kellett más településekre utazni.
- Ebben a csarnokban játszottak kézilabda Magyar Kupa döntőt, junior világ-, és Európa-bajnokságot, Bajnokok Ligája mérkőzésen pályára lépett az akkori MKB Veszprém, felsorolni is nehéz lenne a sok jelentős sporteseményt. Természetesen emellett számos pápai sportegyesület is otthonra talált a sportcsarnok falai közt, a kézilabda és kosárlabda egyesületnek hamar stabil bázisa alakult ki.
A polgármester a múlt és a jelen mellett szót ejtett a jövőről is, hiszen az elkövetkezendő időszakban több fontos beruházás is várható a városban.
- Az elmúlt héten aláírtuk azt a szerződést, amely megteremtette a lehetőségének annak, hogy nettó 800 millió forintból megkezdődhessen a Perutz Stadion építésének második, befejező üteme. Ez nemcsak a stadion bővítését, korszerűsítését jelenti, hanem szűk környezetének rendezését is. Az önkormányzat fontosnak tart egy másik projektet is, mégpedig az Acsády Sporttelepének sportközponttá történő átalakítását, hiszen több olyan sportág van a városban, melyeknek elhelyezési, művelési lehetőségei meglehetősen korlátozottak – ilyen például az atlétika - azt szeretnénk, hogy a területen minden igényt kielégítő atlétikai központ épüljön fel. Ugyancsak előttünk áll az a feladat, hogy az egyik legnagyobb múltra visszatekintő pápai sportágat, a tekét megfelelő otthonhoz segítsük. Ez nem fog egyik pillanatról a másikra megvalósulni, de azt gondoljuk, hogy a tekének van akkora tömegsport bázisa Pápán, hogy az elkövetkezendő években biztosítanunk kell egy megfelelő létesítményt számukra.
Az ünnepélyes pillanatok után a Munkácsy Mihály Általános Iskola növendékeinek furulya előadását hallgathatta meg a nagyérdemű, majd egy pohár pezsgő kíséretében mindenki megtekintette a teremben elhelyezett fotókat.

A kiállítás október 26-ig tekinthető meg a Sportcsarnok VIP termében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!