IV. Pápai Nagy Sportágválasztó 2014.


2014-09-26 14:02:50  | cikk: Haraszti Gábor  | 


IV. Pápai Nagy Sportágválasztó 2014. főképe
Több mint 30 kipróbálható sportág, több száz résztvevő, rengeteg kísérőprogram, aktív, sportos időtöltés jellemezte idén az önkormányzat és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ által életre hívott IV. Pápai Nagy Sportágválasztó első napját. Az időjárás sajnos idén sem fogadta kegyeibe a rendezvényt, ennek ellenére a Sportcsarnokban és annak környékén már reggel nagy nyüzsgésre lehettek figyelmesek a járókelők, hiszen a sportcsarnok küzdőterén, a folyosókon és a külsős helyszíneken a városban fellelhető szinte összes sportág képviseltette magát. Az egyesületek számára remek bemutatkozási lehetőséget jelent a Sportágválasztó, hiszen szakképzett edzők mutathatják meg testközelből sportáguk csínját-bínját. A megnyitóünnepségen közreműködnek a Tarczy Lajos Általános Iskola 6.C osztályos tanulói valamint a Pápai Bartók Béla Zeneiskola. Ezt követően dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a megjelenteket, aki először a 15 éve átadott Sportcsarnok jelentőségét emelte ki.
- A Sportcsarnok átadása mérföldkövet jelentett a város sportéletében, hiszen lett egy olyan tér, ahol nagyon sok sportág megtalálhatta a helyét, ahogy ez a rendezvény is, hiszen ha nem lenne ez a csarnok, idén is esőben kellene a sportegyesületeknek megmutatni a tudásukat. Azt kívánom az itt jelenlévőknek, hogy minél többen találjanak rá arra a mozgásformára, arra a hangszerre, mely végigkíséri az életüket. Ennek műveléséhez tanulás, alázat, szorgalom és kitartás kell, kívánom, hogy ezek mindenkiben meglegyenek.
A megnyitó után nyílt aerobic edzést tartott a Zsoodance SE, ezt követte a Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület, majd a Fighting Force SE bemutatója. A délután folyamán a Grund Stúdió táncosaival közös táncos jóga bemelegítésen lehet részt venni, melyet a Patent Griff SE nyílt karate edzésére követ. A kísérőprogramok közül a trambulinok, a trükkös bringák, az erőmérős kötélhúzás, és a népi- és ügyességi játékok is látogatottak voltak.
Pápán a Sportágválasztó mintájára első alkalommal szervezték meg a Nagy Hangszerválasztót, melynek keretében a látogatók a Bartók Béla Zeneiskola és Pápa Város Fúvószenekara jóvoltából hangszereket is kipróbálhattak. A kétnapos, negyedik alkalommal megrendezett Pápai Nagy Sportágválasztó idén egybeesik a Városi Sportcsarnok 15. születésnapjával. A jeles évforduló apropóján két kiállítás is nyílik az épületben. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Bakancsos Természetjáró Kör idén ünnepli 25. évfordulóját, az évforduló apropóján a konferenciateremben kiállítás nyílik, a nagyközönség egy hónapon keresztül a 15 év képekben címet viselő tárlatot is megtekintheti, mely a 15 éves Sportcsarnok mindennapjaiba enged bepillantást.
Szabadkai Verita szervező érdeklődésünkre elmondta, már az első nap délelőttjén több százan látogattak el a rendezvényre, a kísérőprogramok is népszerűek voltak, a gyerekek jól fogadták az újdonságokat és bízik benne, hogy a szombati nap is legalább ilyen népszerű lesz.
Míg pénteken elsősorban az oktatási intézmények tanulóit várták, a szombati nap már az egyéni érdeklődőké, a családoké lesz. A Sportágválasztó második napja városi tornával indul a Fő téren, melyet a Magyar Televízió élőben közvetít, majd 10 órától ismét a Sportcsarnok környékére várják a pápaiakat és a környékbelieket. Lesz pecsétgyűjtő akció Mézesmadzag címmel, ennek keretében pecsétgyűjtő lapot lehet átvenni az információs sátorban és az egyesületeknél. Egy-egy helyszínen a mozgásos-sportos feladat teljesítését követően pecsétet adnak, a betelt pecsétgyűjtő lapért cserébe pedig a készlet erejéig ajándék választható.

A szombati nap programja:
9.00 Városi torna (Fő tér)
10.30 Koko Gym KSE bemutatója
10.50 Latin Fitness a Wiola Wellness Stúdióval
11.15 Fúvószenekar műsora (45 percben)
14.30 Testegyensúly gerinctréning a Zsoodance SE-vel
15.00 Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület bemutatója
15.20 Bartók Béla Zeneiskola műsora (Weiner: Rókatánc, Brahms: V. magyar tánc, Mancini: Punch and Judy)
15.25 Patent Griff SE karate bemutatója
15.45 Zsoodance SE műsora
16.20 JMSZK GRUND Stúdió

Kísérő programok 10-17 óráig:
Trambulinok, bringapálya, népi- és ügyességi játékok

Külső helyszínek:
PSE Vízilabda Szakosztálya (Várkertfürdő)
Pápai Úszó Sportegyesület (Várkertfürdő)
Liget Tenisz Klub – tenisz bemutató és játéklehetőség (Erzsébet liget)
Elmax Vasas Pápa Tekeszakosztály – teke játéklehetőség (Vasas Tekecsarnok)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!