Szombaton Szent Mihály-napi rendezvény lesz Pápán


2014-09-25 07:45:10  | cikk: Babos Petra  | 


Szombaton Szent Mihály-napi rendezvény lesz Pápán főképe
2013-ban Szent Mihály napja alkalmából az országot bemutató programsorozatot indított a közmédia. Az idei évben Pápa városa is csatlakozott a rendezvénysorozathoz, amelyet az MTVA is közvetít.
.A részletes programot dr. Baloghné Uracs Marianna, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatója ismertette a sajtó megjelent képviselőivel.
- Szeptember 27-én, szombaton ismét sokszínű programmal várjuk a város lakosságát, több helyszínen. Reggel 9 órakor a Fő téren Mozdulj, és játssz velünk! címmel városi reggeli tornára invitálunk kicsiket és nagyokat, a JMSZK Nagy Sportágválasztó elnevezésű programja keretében. Délután 15 órától a Városi Sportcsarnok melletti területen a Nagy Sportágválasztó programhoz hasonlóan, az I. Nagy Hangszerválasztó keretében Zenére hangolva címmel hallgathatják meg a Bartók Béla Zeneiskola kamaraegyütteseinek koncertjét, majd mindenki ki is próbálhatja a számára legkedvesebb hangszert. A Kékfestő Múzeumban is lesznek majd színes programok. Este 19 óra 30 perctől az Esterházy-kastély udvarán Pápai Tűztivornya címmel tűzszínházi előadásra várjuk az érdeklődőket. Ez a program az Őszi Dionüszia rendezvény keretein belül valósul meg, melyben a Teleszterion Színházi Műhely Szélkötő Kalamona című előadását - 2014-ben a Magyar Színjátékos Szövetség által díjjal elismert darabot - tekinthetik meg. Ezt követően a Cosmos Trió produkciója következik, mely alatt a Hétcsillag Kulturális Egyesület hagyományőrző szakosztálya működik közre. A tervek között szerepel még, hogy egy hatalmas tábortüzet is raknak a kastély udvaron, ahol a Szent Mihály-napi hiedelmeket elevenítenék fel - hívta fel a figyelmet dr. Baloghné Uracs Marianna.
A színház igazgatója hozzáfűzte, szeretnék Pápa kulturális értékeit, művészeit, csoportjait bemutatni mindenkinek.

Unger Tamás alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta, ez a program újdonság Pápa életében.
- Pápa városát a Magyar Televízió kereste meg azzal a lehetőséggel, hogy a Szent Mihály-napi programsorozatba bekapcsolódjon, 25 város részvételével Pápa is lehetőséget kapott arra, hogy 15 percben bemutatkozzon négy alkalommal. Mi örömmel élünk ezzel a lehetőséggel, s arra kérek minden pápait, hogy látogasson el a programokra, mutassuk meg, hogy pápaiak vagyunk, hogy el tudjuk majd mondani azt, hogy ez a esemény is pápai, s ez is olyan színvonalas lesz, mint a többi ehhez hasonló rendezvény - mondta az alpolgármester.
Végül hozzátette, a program kiegészítő eleme, hogy az MTVA kérésére a 25 résztvevő település 1-1 alapanyagot ajánl fel egy étel elkészítéséhez, amit a szentenderei Skanzenben fognak elkészíteni. Azt még nem tudni milyen étel lesz, de mi a pápai hús termékeit ajánlottuk fel, így az étel elkészítésben a pápai csülök fogja városunkat képviselni - tudtuk meg Unger Tamástól.

Az ingyenes programokra szeretettel várnak minden érdeklődőt szombaton.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!