Hazai és nemzetközi íjász sikerek


2014-09-23 12:45:28  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hazai és nemzetközi íjász sikerek főképe
A Delta Íjászegyesület sportolói a közelmúltban számos figyelemre méltó eredményt értek el. Több minősítő és országos versenyen öregbítették városunk hírnevét, de a Franciaországban rendezett Európa-bajnokságon is nagyon jól szerepeltek. A versenyzők nyáron is folyamatosan edzettek, egyrészt az előbb említett kontinensviadalra, másrészt a diákolimpiai küzdelmekre, az országos bajnokságokra készültek. Az elmúlt időszakot Gyimóti Szilárd, az egyesület edzője elevenítette fel.
- Ebben a versenyévben is nagyon sok megmérettetésen vettünk részt, több érmes helyezést értek el sportolóink rangos versenyeken. Edzés szempontjából a nyári hónapok az Európa-bajnokságra, az éves diákolimpiára, majd az utánpótlás szempontjából fő megmérettetésre, az augusztus végi terep országos bajnokságra való felkészüléssel teltek. Felnőtt eredményeink közül kiemelendő a 950 fő részvételével, június végén Franciaországban megrendezett 3D Európa-bajnokság, ahol egy hatodik és egy nyolcadik helyezést értünk el. A 3D típusú verseny azt jelenti, hogy természetes körülmények közt, erdős, fás, bokros mezőkön kihelyezett, tökéletesen élethű műállatok speciális célzónáira kell lőni. Ez egy nagyon kedvelt és izgalmas válfaja a versenyíjászatnak. Az alsóőrsi országos terep viadalra 128 nevezés érkezett, egyesületünk felnőtt és utánpótláskorú sportolói az ország legjobbjaival találták szembe magukat. Ez egy nehéz feladat volt, de az egyesület tagjai közül kivétel nélkül mindenki nagyon jól teljesített. Vadászirányzékos csigás kategóriában mért, méretlen és összesített távon is országos csúcsot lőtt Gulyás Erik, összesen három első-, egy második és két harmadik helyet szereztünk.
Gyimóti Szilárd elmondta az egyesület edzésein örömmel várják a sportággal ismerkedni vágyókat.
- Edzőtermünkben (Pápa, Korvin u. 16.) szerdánként 15-17 óráig a 18 év alattiak, szombaton 14 órától a felnőtt korosztály érdeklődői ismerkedhetnek meg az íjászat szépségével. Egyesületünknél lehetőség van az íjászat valamennyi ágával (pálya, terep, vadász íjászat) és valamennyi típusával (bare bow, vadászreflex, olimpiai, történelmi, csigás íj) megismerkedni.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!