Sakk: Háziverseny és bajnoki forduló Pápán


2014-09-22 18:34:06  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sakk: Háziverseny és bajnoki forduló Pápán főképe
Eseménydús hétvégén van túl a Pápai Sportegyesület sakk szakosztálya. Szombaton tartották a már szokásosnak mondható szezonnyitó versenyüket, melyen összesen öt korcsoportban 38 induló vett részt. Ez a létszám nagyon kevésnek mondható, hiszen például egy éve még több mint 60 résztvevő volt ugyanezen az eseményen. Nemcsak pápai, hanem Pápa környéki települések is neveztek, ott volt a Pedagógus Művelődési Otthonban Vaszar és Nemesszalók is, de képviseltette magát Sokorópátkáról is egy versenyző. A felnőttek hét fordulós svájci rendszerben, a nagyobb gyermek korcsoportok hét fordulós körmérkőzéses formában, a legkisebbek (2006-ban vagy később születettek) hat fordulós oda-visszavágós körmérkőzést játszottak, 15-15 perc gondolkodási idővel. Az erőviszonyok nagyrészt a végeredményekben is tükröződtek.

A verseny végeredménye elérhető ITT!

A háziverseny másnapján a 12 csapatos NB II-es Széchenyi csoportban itthon fogadták a Bányász SK Ajka csapatát. Ez azért is nagy szó, mivel közel 20 év telt el azóta, hogy legutóbb az NB II-ben játszott a Pápa.
- Tudtuk, hogy az ajkaiak papíron is és a gyakorlatban is erősebbek nálunk, még úgy is, hogy nem a legerősebb csapatukkal érkeztek hozzánk. Az első táblásuk mindenesetre egy amerikai nemzetközi mester volt, de az összes táblán jobbak voltak az Élő-pontokat tekintve. A végeredmény 10-2 lett a Bányász javára, a mieink részéről Varga Gyula tudott nyerni, Buzás Gyula és Mezei Zsolt döntetlent ért el. Ezzel a vereséggel most kilencedikek vagyunk a tabellán, de két mérkőzést később fognak lejátszani, tehát ez még nem a valós helyzet. Legközelebb október 12-én idegenbe utazunk a Keszthelyi Spartacus csapatához – tájékoztatta hírportálunkat Kiss Csaba szakosztályvezető.
A versenyek sorát a vasárnapi Balatonfüreden rendezett Széchenyi-emlékverseny zárta. Négy gyermek képviselte a PSE-t, akik nem is tértek haza üres kézzel, hiszen közülük Czemmel Viktória megnyerte a 2002-ben vagy később született lányok csoportját. Az egyesület továbbra is várja sakkozni vágyók jelentkezését, edzéseiket kedden és csütörtökön a Pedagógus Művelődési Otthonban 14:30-tól 18 óráig tartják.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!