15 éves jubileumi programsorozat és Sportágválasztó a Sportcsarnokban


2014-09-22 17:12:07  | cikk: Haraszti Gábor  | 


15 éves jubileumi programsorozat és Sportágválasztó a Sportcsarnokban főképe
Immár 15 éve annak, hogy 1999. október 2-án átadták a nagyközönség számára a Városi Sportcsarnokot. A jeles évforduló apropóján szeptember 26 és október 26. között az önkormányzat a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központtal közösen változatos, sportos programsorozattal készül, emellett két kiállítást is megtekinthet a nagyérdemű a 15 éves Sportcsarnok konferenciatermében. A hétfő délelőtti sajtótájékoztatón Baloghné Uracs Marianna, a JMSZK igazgatója, dr. Áldozó Tamás polgármester, Rácz István sportszervező és Szabadkai Verita művelődés-, és sportszervező adott tájékoztatást a sajtó képviselőinek az elkövetkezendő egy hónap eseményeiről. A Sportcsarnokot 2011 szeptemberétől a JMSZK üzemelteti, Baloghné Uracs Marianna úgy fogalmazott, az elmúlt években arra törekedtek, hogy minél több közösséget, sportegyesületet vonjanak be a programjaikba, a Sportcsarnokot a városi sportesemények központjává emeljék.
- Úgy érzem ezeket a célokat sikerült elérnünk, hétről-hétre több százan, akár ezren is használják a Sportcsarnok szolgáltatásait. Az elkövetkezendő hetekben változatos sportos programokkal várjuk az érdeklődőket, emellett szeretném felhívni a figyelmüket a kiállításokra is, szeptember 26-án pénteken 16:30-tól kiállítás nyílik a 25 éves Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Bakancsos Természetjáró Kör anyagából az emeleti előtérben, majd 15 év képekben címmel gazdag fotóanyagot mutatunk be a Sportcsarnok VIP termében.
Dr. Áldozó Tamás polgármester szerint a 15 éve átadott épület új távlatokat nyitott a városi sportéletben.
- Olyan rendezvények helyszíne lett a Sportcsarnok, melyeknek korábban a város nem tudott helyet adni, gondolok itt a kézilabda-, és kosárlabda mérkőzésekre. Úgy látjuk, hogy a három évvel ezelőtti átszervezés jó döntés volt, a Sportcsarnok új lendületet kapott és sok új rendezvény házigazdája tudott lenni.
Rácz István elmondta, az ünnepi sporteseményekbe szerették volna bevonni a létesítményben tevékenykedő klubokat is, ilyen lesz például a Motax Concordia Pápa KC által rendezett Balogh József Emléktorna, a Bakonyerdő Pápa közreműködésével szervezett Pápai Kézilabdázás Napja, vagy épp a Pápai SE terematlétika versenye. A rendezvénysorozat a 25 órás táncmaratonnal zárul október 26-án. A 15 éves évforduló idén egybeesik a Pápai Nagy Sportágválasztóval, melyet már negyedik éve rendez meg az önkormányzat azzal a céllal, hogy kicsik és nagyok bepillantást nyerhessenek az egyesületek életébe, és a legkülönfélébb sportágakat egy helyen ki tudják próbálni. Idén a Sportcsarnokban és annak környékén két napon át 30-nál is több egyesülettel, mozgással foglalkozó közösséggel találkozhatnak az érdeklődők.
- A hagyományos sportágválasztó mellett a látogatók ezúttal a Bartók Béla Zeneiskola és Pápa Város Fúvószenekara jóvoltából hangszereket is kipróbálhatnak, ugyanis a Nagy Sportágválasztó mintájára a Hangszerek Napjai címmel megrendezzük az I. Pápai Nagy Hangszerválasztót is – ismertette a pénteki és szombati nap programját Szabadkai Verita. A menetrend hasonló az elmúlt évekhez képest, pénteken elsősorban az oktatási intézményeket várjuk, szombaton pedig kortól függetlenül az egyéni érdeklődőké, a családoké a terep. Lesznek újdonságok is, ilyen például az erőmérős kötélhúzás vagy a vízszintes csúszda. A szombati nap városi tornával indul a Fő téren, melyet a Magyar Televízió élőben közvetít, majd 10 órától ismét a Sportcsarnok környékére várjuk a pápaiakat és környékbelieket.
Szabadkai Verita hozzátette, ismét útjára indítják a pecsétgyűjtő akciójukat „Mézesmadzag” címmel, ennek lényege, hogy szombaton pecsétgyűjtő lapot lehet átvenni az információs sátorban és az egyesületeknél. Egy-egy helyszínen mozgásos-sportos feladat teljesítését követően pecsétet adnak, a betelt pecsétgyűjtő lapért cserébe a készlet erejéig ajándék választható az információs sátorban.
A sajtótájékoztatón elhangzott, az elmúlt időszakban a földszinten és az öltözőkben kicserélték a hőálló üvegeket, 100 négyzetméteren megújult az álmennyezet, 15 beltéri ajtót cseréltek ki fémajtókra, emellett a hátsó parkoló felé két, úgynevezett pánikajtót szereltek be.

A részletes program elérhető ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!