Hamarosan elkészül a kastély


2014-09-22 12:41:27  | cikk: mo  | 


Hamarosan elkészül a kastély főképe
Az Esterházy-kastély rekonstrukciójának kivitelezési munkálatai hamarosan befejeződnek. A Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, az épület mindhárom szárnyában szinte minden helyiség felújítása elkészült, az esetleges hibák kijavítása és a takarítás van hátra. Németh Tamás elmondta, megkezdődött a műszaki átadás folyamata, jelenleg zajlik az apróbb hibák felmérésére, javítása. A kivitelező október közepén átadja a területet a megrendelőnek, ami azt jelenti, hogy a hónap második felében már megkezdődhet az állandó és időszaki tárlatoknak helyet adó kiállítótermek, a marionett bábszínház, a 3D-s moziterem, a kávéház, az iroda- és kiszolgáló helyiségek, rendezvénytermek kialakítása és berendezése.

A padló és falburkolatok szinte mindenhol elkészültek, néhány teremben a textilburkolat felhelyezésének utolsó simításait végzik a szakemberek. Németh Tamás elárulta, a kastély eredeti inventáriuma alapján rekonstruálták a falfelületeket, az egyes termeket borító olaszországi kárpitok hasonlóak a leltárban szereplő, eredeti textilburkolatokhoz.
A belső munkálatok tekintetében néhány falfelület festése van hátra, egyes radiátorok burkolóelemeinek felhelyezése és a takarítási munkák, ez utóbbit több helyen már meg is kezdtek a dolgozók.

A külső kivitelezési munkák tekintetében az ügyvezető elmondta, a homlokzat elkészült, a nyílászárók felhelyezése hamarosan megtörténik. A kapuk – valamint a belső nyílászárók – díszes vasalatait újragyártatták, melyek hűen tükrözik az eredetieket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!