A hajrára elfáradt a Bakonyerdő Pápa


2014-09-21 20:38:20  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A hajrára elfáradt a Bakonyerdő Pápa főképe
Az elmúlt bajnokság ötödik helyezettje, a Tarján ellen vágott neki a 2014/2015-ös NB II-es kézilabda bajnokságnak a Bakonyerdő Elmax Vasas SE. A mieinkre nem várt könnyű két félidő, a Komárom-Esztergom megyeiek ugyanis nagyon kellemetlen ellenfél hírében állnak, melyet már az előző kiírásban is megtapasztalhattak Reizinger Szabolcsék. Mindkét csapat nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre, így mindkét oldalon egy-egy sikeres hétméteres jelentette az első gólokat. Fej-fej mellett haladtak a csapatok a 10. percben 3-3 állt az eredményjelzőn, ezután hétperces hazai gólcsend következett, melyet Bors Patrik tört meg (4-5). A 20. percre alakult ki a találkozó addigi legnagyobb különbsége, három góllal vezettek a vendégek, miután emberelőnyben nem sikerült növelni a pápai gólok számát, ráadásul több ziccer is kimaradt, sőt a szerencse is elpártolt a Bakonyerdő mellől, jó példa erre két kapufa is. Bár Kondor vezérletével a védelem jól teljesített, Soós kapus is hozzátette a magáét, a félidő végére négy góllal megléptek a piros mezesek, Kapcsándi Kristóf utolsó másodpercekben még kilőtte a jobb alsót, így három találat volt a differencia, ami lehetett volna kevesebb is, ha nem marad ki két pápai büntető (30. perc 7-10). Szünet után egy gyors Róth góllal folytatódott a játék, majd Reizinger vette a hátára a csapatot, melynek köszönhetően sikerült előbb egyenlíteni, majd a vezetést is átvenni, igaz ehhez kellett két Soós bravúr is (43. perc 15-14). A 47. percre már kétgólos volt a hazai előny, sajnos Kondor a kizárás sorsára jutott, talán emiatt is, gyors indításokból és lerohanásokból hamar visszajött a meccsbe a Tarján, négy perccel a lefújás előtt ismét náluk volt a vezetés (18-19). Egy perccel a lefújás előtt a közönség biztatása mellett a fáradt Bakonyerdő egy utolsó nagy rohamba kezdett, sajnos passzív játéknál egy átlövés utat talált a kapuba, így az utolsó másodpercekre két góllal vezetett a Tarján, amire már nem volt idő válaszolni, a 19-20-as végeredményt a nyolc gólig jutó Kapcsándi Kristóf állította be. A Bakonyerdőnek a vereség ellenére nincs oka szégyenkezni, a bajnokság élmezőnyébe tartozó tarjániak ellen jól, helyenként látványosan játszottak, Soós több bravúrt is bemutatott, Reizinger Szabolcs és Kapcsándi Kristóf állandó veszélyt jelentett a vendégkapura, ami pedig a védelmet illeti, elnézve Kondor János és Lakos Csaba fáradhatatlan védőmunkáját kevés ember van, aki szívesen játszana beállóst abban a pápai falban. Folytatás szeptember 27-én a Hort SE otthonában.

Bakonyerdő Pápa – Községi SE Tarján 19-20 (7-10)

Kapcsándi Zsolt: Természetesen csalódottak vagyunk, de ha az eddigi szezonkezdeteinket veszem figyelembe, az idei kiemelkedő volt, így van okom az elégedettségre. A végére megint mi nem hittük el, hogy nyerhetünk, el is fáradtunk, de mindent figyelembe véve elsőre ennél többet nem is várhattam, amiért egy pontot megérdemeltünk volna.

Pápai gólszerzők:
Kapcsándi Kristóf 8 gól
Reizinger Szabolcs 5
Róth Gábor 2
Lakos Csaba, Nagy Péter, Bors Patrik, Pethő Zoltán 1

A junior mérkőzésen: Bakonyerdő Pápa - Községi SE Tarján 31-27.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!