Könnyed hangulatban – Kella-koncert az Erkelben


2014-09-21 18:35:21  | cikk: mo  | 


Könnyed hangulatban – Kella-koncert az Erkelben főképe
A Kella csellóegyüttes évente két alkalommal egészestés koncerttel mutatkozik be közönségének, egyszer nyár elején, egyszer pedig adventben. Az idei nyári fellépést el kellett halasztani, s a zenekar a mai napot tűzte ki a könnyed, friss hangulatú est megszervezésére. Schubert, Wagner, Piazzola, Janis Joplin, Morricone és a Beatles – csak néhány a repertoárban felvonultatott zenészek, zeneszerzők közül. A műsorban számos műfaj képviseltette magát egy-egy darabbal, s e változatos repertoár lehetőséget adott két vendégművész csatlakozására: a produkció ezúttal Bödey Tamás klarinét- és Nagy Tibor hegedűjátékával egészült ki. Az estnek azonban volt még egy meglepetésvendége is, Mező Lászlóné. A koncertre érkező zenebarát közönség belépéskor egy kártyalapot húzott, s akinél a kőr király lapult, őt megajándékozta a festőművész egy portréval, melyet az est folyamán készített el a szerencsés nyertesről.

A Kella együttes tagjait – Mészárosné Farkas Katalint, Takács Annamáriát, Takács Lászlót, Szilágyi Lindát, Némethné Farkas Nórát – a zene szeretete kovácsolta össze, s tartja egyben a mai napig. A csellóegyüttes vezetője elmondta, nincs könnyű dolguk, teremproblémákkal küzdenek és nehéz összetoborozni a csapatot a próbák alkalmaira, hiszen mindenki hajtja a saját kis mókuskerekét. Mégis nagy élmény az örömzenélés, amely évek óta motivációt ad a folytatáshoz – véli Mészárosné Farkas Katalin. A csellista hozzátette, törzsközönségüktől annyi szeretetet és elismerést kapnak, hogy mindenképpen folytatni kell a megkezdett utat. Annak ellenére is, hogy Szilágyi Linda kilép a zenekarból. Mészárosné Farkas Katalin elárulta, egyelőre nem találtak zenésztársat Linda helyére, ennek ellenére folytatják a muzsikálást. Éppen ezért már zajlanak az adventi koncert előkészületei, a tagok már készítik a repertoárt, s hamarosan megkezdődnek a próbák is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!