Félidejéhez érkezett a PELC-nél a Coerver képzés


2014-09-21 11:43:43  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: pelc.hu  | 


Félidejéhez érkezett a PELC-nél a Coerver képzés főképe
2014 márciusától kezdődően a nemzetközileg is elismert Coerver futball iskola módszertanával (Coerver- Coaching) ismerkedhetnek meg a Pápai Egyesített Labdarúgó Club szakemberei – írja a pelc.hu. Az edzők elméleti és gyakorlati bemutatókon sajátíthatják el a holland módszert. A Coerver futball edzésmódszert a 80-as években a holland Wiel Coerver fejlesztette ki, abból kiindulva, hogy a labdarúgók technikai tudását nem csak a veleszületett tehetség határozza meg, hanem az fiatal korban, megfelelő módszerekkel remekül tanítható. A világ legnagyobb játékosainak mozdulatanyagát elemezve, olyan módszertant dolgozott ki a technikai elemek továbbfejlesztésére és tanítására, mely azóta szinte minden európai élcsapat képzésének nélkülözhetetlen része, és olyan játékosok kinevelésében játszott fontos szerepet, mint például Cristiano Ronaldo vagy Gareth Bale. A 20 órás képzés negyedik oktatási napját ismét Szalma József, volt válogatott labdarúgó tartotta, aki hollandiai labdarúgó pályafutása alkalmával ismerhette meg a Coerver-módszert, most pedig oktatja hazánkban, mint a Coerver-Coaching magyarországi igazgatója. A képzés első felében módszertani bemutató edzést vezényelt a PELC-es fiataloknak, ifjú labdarúgóink nagy kedvvel végezték az technikai elemek gyakorlását. Az edzés második felében a trénerek is pályára léptek, hogy a feladatokat maguk is végrehajtsák. Az edzők jó hangulatban gyakoroltak a volt válogatott labdarúgó irányításával. A gyakorlati képzés feladataiban élen járt az egyesület szakmai igazgatója, Lengyel Ferenc, aki több gyakorlat vetélkedő részét is megnyerte, amit nem felejtett el folyamatosan a többiek óra alá dörgölni, a jó hangulatra sem lehetett tehát panasz.
A képzés további edzésekkel hamarosan folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!