„Zene nélkül mit érek én” - 15 éves a Munkácsy Zenestúdió


2014-09-21 11:27:10  | cikk: Babos Petra  | 


„Zene nélkül mit érek én” - 15 éves a Munkácsy Zenestúdió főképe
Pontosan 15 évvel ezelőtt a Munkácsy Mihály Általános Iskola néhány 3. osztályos tanulója minden bátorságát összeszedve a közönség elé lépett és a '60-as évek magyar slágereit zenei alap kíséretében, saját énekhanggal adta elő. Sikerük után alakult meg a Munkácsy Zenestúdió. A csapat azóta folyamatosan fejlődött, sok fellépésük volt már, országhatárainkon túl is szerepeltek.
Tegnap este egy jubileumi gálaműsor keretein belül lépett fel a csapat a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében.
A több mint két órás program hűen tükrözte a stúdió kiváló munkáját, hiszen régi és új tagok egyaránt felléptek, emelve ezzel az összeállítás színvonalát.
Iványi Andrea, a stúdió vezetője és megálmodója érdeklődésünkre elmondta, először az iskola szakköreként működtek, majd 2003-tól egyesületként folytatták tevékenységüket.
- A megalakulás után jöttek a felkérések falunapokra, fesztiválokra. Az igazi sikert a rock and roll műfaj hazai sikeres dalainak adaptálása jelentette. Országos megmérettetésben 2002-ben Békéscsabán különdíjat kaptunk, 2003-ban Pápán 2. helyezettek, 2006-ban 3. helyezettek lettünk. Képviseltük hazánkat és iskolánkat Lengyelországban, Németországban, Erdélyben és Szlovákiában. Tagjaink több egyéni országos, területi megmérettetésen is számos sikert tudhatnak magukénak. A gyerekek 15 év alatt rengeteg élménnyel gazdagodhattak, melyet beépíthettek mindennapi kapcsolataikba. Ez idő alatt a tagok cserélődtek, de a folyamatos, igényes munka mindig megmaradt és így jutottunk el a mai naphoz. A tanulók és a már dolgozó stúdiósok is több hónapos, kemény munkával készültek erre a jubileumi előadásra. Az est során „A dal Neked szól”- mondta Iványi Andrea.
A jubileumi programon a Zenestúdió vezetője és tagjai köszönetüket fejezték ki a szülőknek, támogatóiknak, akik nélkül nem jöhetett volna létre az este és ez a 15 év sem.

Az első felvonásban Margit néni és Béla bácsi a Kossuth-és a Danubius rádiót keresve hallgattak slágereket, mint például a Hotel Mentholt, a Twist Minisztert, a Mamát, a Legyen úgyot, a Dolce Vitát, a Fagyit, a Lambadát és a Karnevált, amelyeket persze a Munkácsy Zenestúdió énekelt és táncolt el.
Végül az egy évvel ezelőtt megalakult Rock Birds zenekar mutatkozott be a közönség előtt, akik zeneiskolai osztálytársakból álltak össze. Tagjai Elekes Márton, Ónodi Kristóf, Ónodi Marcell, Tóth Márton és Bakai Nikolett. A jelenlevők vastapssal jutalmazták előadásukat, melyben az Örökké, a Legnagyobb hős és a Közeli helyeken című slágerek voltak hallhatók.
A második felvonásban Önök kérték… címmel a Munkácsy-iskola pedagógusai és az Erkel-iskola tanárai kérhettek kamarafelvételen keresztül zeneszámokat, amiket szívesen meghallgattak volna diákjaik tolmácsolásában. Így felcsendült az Értem születtél Kossuth Gergő és Petrovics Anikó előadásban vagy a Találd ki gyorsan című sláger Bene Gabriella és szintén Kossuth Gergő előadásában.

A gála a Munkácsy Zenestúdió himnuszával, a „Zene nélkül mit érek én” című dal közös eléneklésével zárult, melyet a közönség tapsolva és állva fogadott.

Boldog születésnapot, Munkácsy Zenestúdió!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!