Egyéni hibák okozták a Lombard vereségét


2014-09-21 00:22:45  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: pfla.hu  | 


Egyéni hibák okozták a Lombard vereségét főképe
Az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában a Lombard Pápa együttese a Puskás Akadémiához látogatott Felcsútra. A kezdő sípszót megelőzően a mieink nyolc ponttal a 11. helyen álltak, mérlegük két győzelem, egy döntetlen, három vereség volt. A hazaiak a rangsor utolsó helyén tanyáztak, a felcsútiak hét találkozón mindössze két döntetlenre voltak képesek, ám abban bíztak, hogy a mieink ellen megszakad a rossz sorozatuk, és motiváltságukkal, dinamikájukkal, győzni akarásukkal megdönthetik a statisztikát. Kovács László sérülés miatt a bajnokin nem számíthatott Nagy Tamásra és Marián Slukára, rajtuk kívül mindenki bevethető volt. A Lombard megbízott vezetőedzője a hivatalos honlap hasábjain úgy vélekedett, az számít majd, hogy az MTK elleni találkozó első vagy második félidei teljesítményét viszik ki a pályára a Pancho Arénában. Ha az utóbbit, akkor nem lesz egyszerű dolga a Puskás Akadémiának, A Lombard Pápa a Szűcs – Jagodics, Csizmadia, Bogunovic, Frizoni – Csilus, Tóth G., Zulevs, Kenesei, Faggyas – Popin kezdővel igyekezett megtörni sorozatban 14 találkozó óta tartó idegenbeli nyeretlenségi szériáját, Keneseiék tíz alkalommal vereséget szenvedtek, négyszer pedig döntetlent értek el. Korán hátrányba kerültek a vendégek, a hetedik percben máris maga mögé kellett nyúlnia Szűcsnek, ugyanis Csizmadia labdavesztése után Czvitkovics indította a jobb oldalon kilépő Szakályt, aki egy átvétel után a léc alá bombázott 1–0. A 21. percben a Lombard is eljutott a hazai kapu elé, ám Zulevs ígéretes helyzetből csúnyán fölé bombázott. Hét perccel később a rendkívül motivált Csilus került helyzetbe, a bal oldalról megeresztett löketét Danilovic szögletre ütötte. A 37. percben hatalmas egyenlítési lehetőség maradt ki, Faggyas beadására Popin érkezett a hosszú oldalon, Danilovic azonban hatalmas bravúrral védte a közeli bólintást. Öt perccel később – ahogy az lenni szokott – büntetett a foci, egy felívelt labdát Bogunovics vétett el, így a játékszer Tischler elé került, aki miután tisztára játszotta magát a kapuba lőtt, ezzel lezárult az első 45 perc érdemi része 0-2. Vendég helyzettel folytatódott a találkozó, Frizoni beadását Popin öt méterről fejelte a jobb kapufa mellé. Két perccel később ismét a Pápa veszélyeztetett, Kenesei szabadrúgását Danilovics öklözte szögletre. A 84. percben Tóth Gábor járt legközelebb a szépítéshez, Kenesei szabadrúgását a bal kapufára fejelte, ám ez sem landolt a hálóban. Két perccel a rendes játékidő lejárta előtt beállította a 3-0-s végeredményt a Puskás, Harsányi beadása után Tischler lövését blokkolták a védők, ezután Tischler lövés helyett a passzt választotta, a 17 esztendős Sallai pedig hét méterről a bal alsóba gurított 3–0. Bár a Lombard többet próbálkozott ellenfelénél, az elkövetett egyéni hibák végzetesnek bizonyultak. A mieink hazai környezetben folytatják a bajnokságot, szeptember 27-én 20:30 perces kezdéssel az Újpest lép pályára a Perutzban.

Puskás Akadémia – Lombard Pápa 3-0 (2-0) Gsz.: Szakály, Tischler, Sallai

Benczés Miklós: Igaz, hogy nem játszottunk jól a mai mérkőzésen, de a fontos az volt, hogy itthon tartsuk a három pontot. Korábban jól játszottunk, de eredménytelenül. Nagyon örülök neki, hogy végre sikerült kapott gól nélkül lehozni egy bajnokit. Rúgtunk három gólt, kiérdemeltük a győzelmet.

Kovács László: Gratulálok a Puskás Akadémiának a győzelemhez. Furcsa egy mérkőzés volt a számunkra, felvállaltuk a támadójátékot, csak éppenséggel minden helyzetünk kimaradt. Úgy éreztem a kispadon ülve, hogy ha jövő hétig játszanánk, se sikerülne betalálni. Ajándékoztunk két gól a Puskásnak, amin el is dönt a mérkőzés. (pfla.hu)

Puskás Akadémia: Danilovic – Szélesi (’32 Lorentz), Kelic, Vaszicsku, Fabio - Tóth B., Polonkai (’56 Harsányi), Czvitkovics, Szakály (’83 Sallai) - Tischler, Lencse

Lombard Pápa: Szűcs - Tóth, Jagodics, Bogunovic, Frizoni – Zulevs (’66 Waltner), Csilus, Csizmadia, Faggyas - Kenesei, Popin

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!