Folytatódnak a kulturális és gyermekprogramok a könyvtárban


2014-09-20 11:36:13  | cikk: mo  | 


Folytatódnak a kulturális és gyermekprogramok a könyvtárban főképe
Ősztől újabb programokkal várja az érdeklődőket a Jókai Mór Városi Könyvtár (JMVK). Az intézmény vezetése mindig fontosnak tartotta, hogy a bibliotéka ne csak a kölcsönzőket, az olvasni vágyókat vonzza, hanem különféle kulturális rendezvényeket, kiállításokat, zenei programokat, gyermekfoglalkozásokat kínálva azokat is becsalogassa az épületbe, akik még nem olvasói a könyvtárnak. Az őszi szezonra már készen áll a programterv, a könyvtár minden hétre tartogat értékes programokat.

Hasonló gondolatok mentén indította útjára szombat délelőtti foglalkozásait a JMVK. A főként gyerekeket célzó programok nyáron is sok érdeklődőt vonzottak, így ősszel feltétlenül folytatni kell a sorozatot – vélik a szervezők. Kézműves játszóházak, zenebölcsi, vetélkedők és változatos irodalmi foglalkozások – csak néhány azok közül a lehetőségek közül, melyek kellemes időtöltést kínálnak a családoknak minden szombaton. A mai napon őszi ajtó-és asztaldíszeket készítettek a gyerekek, színes papírok és dekorgumi felhasználásával. Szabó Rita, a kézműves játszóház programfelelőse kiemelte, nem véletlenül zajlanak a foglalkozások a gyermekkönyvtárban, hiszen a cél az, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban megismerjék az intézményt, érdeklődjenek a könyvek, a mesék iránt, hogy felnőtt korukban is aktív olvasók maradjanak. Az olvasóvá nevelés folyamatában a maihoz hasonló foglalkoztató programoknak jelentős szerepe van, hiszen egy-egy ilyen alkalom nem kizárólag a kézműves tárgyak elkészítéséről szól: szóba kerülnek mesék, történetek és az ezeket rejtő könyveket rögtön kézbe is lehet venni – jegyezte meg a könyvtáros. A szombat délelőtti foglalkozásokat gyakran egészíti ki filmvetítés, ma például a Magyar népmesék egy-egy történetét láthatták a gyerekek.

A könyvtár aktuális rendezvényeiről az intézmény honlapján és Programajánló rovatunkban tájékozódhatnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!