Nagypályán is debütáltak a PELC-es lányok


2014-09-19 12:26:23  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nagypályán is debütáltak a PELC-es lányok főképe
A Munkácsy Sporttelepén lejátszotta első nagypályás bajnoki mérkőzését a Pápai Egyesített Labdarúgó Club U15-ös lány csapata. A mieink ellenfele az a Debrecen volt, mely az első fordulóban 8-1-es vereséget szenvedett a Ferencvárostól, a mieinknek ez volt a debütáló találkozója. Az első félidőben kifejezetten ügyesen játszottak a házigazdák, több jó megoldást is láthattunk a lányoktól, mégis a negyedik percben a vendégek szerezték meg a vezetést, majd tíz perccel később Pődör Patrícia egyenlített. Szinte a középkezdésből újból a Debrecennél volt az előny, és bár a pápaiak a félidőig többször egyenlíthettek volna, a helyzetek kimaradtak. A második félidőben a három perc alatt bekapott két gól végképp eldöntötte a három pont sorsát, ám a PELC-es lányoknak okuk nincs a szégyenkezésre, első nagypályás meccsükön szépen helytálltak.

PELC U15 – Debrecen 1-5 (1-2) Gsz.: Pődör ill. Horváth V. 2, Horváth R., Horváth P. Kaplonyi

Pődör Ákos: A mérkőzés kétharmadáig egyenrangú ellenfelei voltunk a Debrecennek, a lányokat megdicsértem a lefújás után, hiszen életük első nagypályás meccsén jól játszottak, sok helyzetet kialakítottak, igaz, a befejezésbe még legtöbbször hiba csúszott. Azt tudni kell, hogy nekünk nem ez a bajnokság a fő versenyünk, hiszen a lányok a keresztpályás pontvadászatban is indultak, ahol a hétvégén az első fordulóban négyből négy meccset nyertek meg úgy, hogy még gólt sem kaptak. Ezt a nagypályás bajnokságot igyekszünk a gyakorlásra felhasználni, hogy a későbbiekben még sikeresebbek lehessünk.

PELC U-15: Takács – Tankó, Beimli (’60 Nagy), Beszédes (’48 Benkő – ’68 Telbisz), Varga – Nyilas, Pődör (’53 Móczár), Cser (’57 Boros), Krivácsy – Vesztergom, Kovács (’45 Bognár)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!