U19 EB: Egygólos magyar vereség


2014-09-19 10:00:37  | cikk: Haraszti Gábor  | 


U19 EB: Egygólos magyar vereség főképe
Az elmúlt napok esőzései miatt a szombathelyi Király Sportcentrum pályája alkalmatlan volt a játékra, ezért a magyar U19-es női labdarúgó válogatott Pápán játszotta utolsó Európa-bajnoki selejtező mérkőzését. A mieink ellenfele a csoportot vezető Belgium volt. A hazaiak egy magabiztos győzelemmel kezdték a kontinensviadalt, majd meglepetésre kikaptak a szlovénoktól, így a belgák ellen győzelmi kényszerben léptek pályára. Sajnos az említett Szlovénia elleni találkozón a csapatkapitányt, Kaján Zsanettet kiállította a játékvezető, így ő nem lehetett csapata segítségére. Kiegyenlített első félidőt láthattak a kilátogatók, köztük több belga drukkerrel, a magyarok fegyelmezetten játszottak, igaz helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Jól dolgozott a védelem, így a fekete mezesek sem voltak veszélyesek Samu Anna kapujára. Az első félidő hajrájában – a legrosszabbkor – sajnos megszerezték a vezetést a vendégek, a hosszabbítás utolsó percében egy kontrát követően kapusunk és a védelem is többször hárította a belgák lövését, sajnos egy legurított labdát Baldewinjs remekül talált el és védhetetlenül a jobb felsőbe lőtt 0-1. Az eredmény tudatában a második félidőben igyekezett még nagyobb sebességi fokozatra kapcsolni a válogatott, ám nem sikerült az egyenlítés, sőt tíz perc játék után megduplázták az előnyüket a belgák: az 55. percben egy védők közé betett labdát Maximus lőtt laposan a hálóba, Samu csak beleérni tudott a lövésbe 0-2. A mieink nem adták fel, a kétgólos hátrány tudatában is hajtottak, melynek a 74. percben meg is lett az eredménye: Turtóczki Sándor csapata ugyanis jogos büntetőhöz jutott, melyet Csorbai Nikolett értékesített 1-2. Néhány perccel később Vicsek ollózós próbálkozását jegyezhettük fel, ebből azonban nem született gól, ahogy a hátralévő időben sem esett több találat, a belgák a meccs összképe alapján megérdemelten nyertek és jutottak tovább, a magyar válogatott számára pedig véget ért az Eb-selejtezős sorozat.

Magyarország–Belgium 1–2 (0–1) Gsz.: Csorbai ill. Baldewinjs, Maximus

Turtóczki Sándor: Megérdemelt a belgák sikere, jelen pillanatban jobb erőt képviselnek, mint mi. Ettől függetlenül dicséret illeti a lányokat, hiszen megnehezítettük a jobb erőkből álló ellenfél dolgát. Tavaly 5-2-re kaptunk ki ettől a csapattól, enyhe iróniával most azt mondhatnám, hogy előreléptünk. Az első félidőben jobbak voltunk a belgáknál, sajnos nagyon rosszkor, közvetlenül a szünet előtt jött a gól, jobb lett volna döntetlennel az öltözőbe vonulni. Fordulás után is megtettünk mindent, sajnos fizikálisan is jobb ez a belga válogatott, mi pedig támadásban sokat hibáztunk. A továbbjutást nem sikerült elérni, ebben sok minden közrejátszott, de voltak pozitívumok, erre lehet építeni a jövőben.

Magyarország: Samu– Nagypál, Bokor, Király, Szabó– Vicai, Dencz (’60 Farádi), Szabó– Vicsek, Csorbai (’81 Partin), Vidovenyecz (’71 Diószegi)

A másik mérkőzésen: Észtország–Szlovénia 2–4

A csoport végeredménye:
1. Belgium 9 pont
2. Szlovénia 6
3. Magyarország 3
4. Észtország 0

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!