Városvezetők a városról a Kiliáni Beszélgetésen


2014-09-18 22:38:25  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Városvezetők a városról a Kiliáni Beszélgetésen főképe
Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester volt a vendége a Kiliáni Beszélgetések című programsorozat évadnyitó találkozójának. A Szent József kápolnában tartott tegnap esti beszélgetésen az elmúlt években történtek mellett arról is szó esett, hogy politikusok miként élik meg a személyüket is érintő kampány időszakát.
Unger Tamás úgy fogalmazott, számukra a választás maga a minőségbiztosítás, hiszen a választópolgárok ezzel mondanak véleményt a politikusok munkájáról, a polgármester pedig a munka világából ismerős motivációs levélhez hasonlította azt, amit nekik a kampányban meg kell tenniük, vagyis hitelesen meg kell fogalmazniuk, mit és miért akarnak a városért tenni.
Áldozó Tamás beszélt a város elmúlt közel négy esztendejétől, nem kerülve azokat a nehézségeket sem, amikre megoldást kellett találniuk, így szólt a Pápai Hús 1913 Kft-ről, a város múlt évi pénzügyi helyzetében keletkezett fenyegető veszélyről, de beszélt a sikeresen végrehajtott feladatokról, a nagy városi beruházásokról, a munkaerő-piac jelentősen javuló eredményeiről és az idén megkezdett kisebb városi fejlesztésekről. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, az előző években a város minden szabad pénzügyi forrását a nagy projektek önerejének biztosítása emésztette fel és a saját forrásból megvalósuló beruházásokat a húsgyár helyzetének rendeződése – és elmaradt adóinak megfizetése -, a helyi gazdaság mintegy tíz százalékos erősödése és az állami adósságkonszolidáció tette lehetővé az idei évben. A beszélgetésen Unger Tamás tájékoztatást adott a kis- és középvállalkozások segítését célzó gazdaságfejlesztési stratégia legfontosabb elemeiről, szó volt arról, hogy a kilencszáz körüli álláskeresővel szemben a nagy cégek más városokból tudnak csak dolgozókat alkalmazni, és a kórházban hamarosan meginduló milliárdos fejlesztésről is. A polgármester azokat a rosszízű legendákat is megemlítette, melyek minden valóságalap nélkül keringenek a városban.
Unger Tamás a volt Kilián lakótelepet is magába foglaló városrésszel kapcsolatban kiemelte, a lakók jelzései, észrevételei alapján fogalmazták meg a fejlesztési célokat és kezdték meg a komfortérzetet javító beruházásokat.
A kampánnyal és az előttük álló önkormányzati választásokkal kapcsolatban mindketten úgy fogalmaztak, tiszta lelkiismerettel állnak a választópolgárok elé.
-Sokat kell dolgozni és akkor lelkiismeret-furdalás nélkül lehet a pápaiak elé állni. Ezért is mondom azt, hogy a munkában hiszek. Meg a városomban, hiszen tudnunk kell, miért akarunk dolgozni – mondta a városvezető.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!