A csatolt települések elfogadásra javasolták a TOP helyi projektjavaslatait


2014-09-17 17:10:35  | cikk: mo  | fotó: Babos Petra  | 


A csatolt települések elfogadásra javasolták a TOP helyi projektjavaslatait főképe
Pápa Város Képviselő-testülete holnapi ülésén tárgyalja a 2014-2020. közötti európai uniós költségvetési ciklus fejlesztési lehetőségeiről, a Területi Operatív Program (TOP) pápai projektjavaslatairól szóló beszámolót. A településrészi önkormányzatok tegnap és ma véleményezték a beszámolót soron következő ülésükön. Kéttornyúlak, Borsosgyőr és Tapolcafő részönkormányzatának képviselői egyhangú igen szavazatok mellett elfogadásra javasolják a TOP helyi projektterveiről szóló beszámolót.

Pápa Város Önkormányzata a korábban megfogalmazott fejlesztési dokumentumai, valamint az előzőekben a különböző pályázati kiírásokra benyújtott pályázatai alapján 40 db projektjavaslatot fogalmazott meg a 2014. május végéig tartó többfordulós projektjavaslat-gyűjtő időszak keretében. E fejlesztési javaslatok tartalmaznak olyan országosan kiemelt célok megvalósítására elkészített anyagot, mint pl. a Pápa-Celldömölk vasútvonal villamosítása, vagy a 83-as számú főút Győr-Pápa közti szakaszának fejlesztése, de javaslattal élt olyan fejlesztésekre is, melyek a város, a kistérségben élők szempontjából meghatározó, mint például a járási vezérprojektként megjelölt városi komplex turisztikai fejlesztés, vagy az Esterházy-kastély felújításának további ütemeként a kastélykert, kastélypark rekonstrukciója. A Veszprém megyére jutó forrás csaknem 21,5 milliárd forint, ebből a 10 járási székhely közül a pápai több, mint 3 milliárd forintot használhat fel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!