A turizmus fejlesztésére vonatkozó javaslatairól beszélt Grőber Attila


2014-09-16 18:58:40  | cikk: mo  | 


A turizmus fejlesztésére vonatkozó javaslatairól beszélt Grőber Attila főképe
Előre meghatározott követelményrendszernek fognak megfelelni azok az önkormányzatok, ahol a Baloldali Együttműködés polgármesterei vezetik a várost – hangzott el az Magyar Szocialista Párt helyi szervezetének mai sajtótájékoztatóján. Gőgös Zoltán, az MSZP alelnöke elmondta, hét elv szerint kell működni a szocialisták által támogatott polgármesterek vezette önkormányzatoknak.
- Ezeken a településeken nem lehet éhező gyermek. Nem lehet „szegényparcella” a temetőben. Úgy kell működni az önkormányzatnak, hogy lehetőleg mindenki találjon helyben megélhetést. Különösen oda kell figyelni a közbiztonságra, különös tekintettel arra, hogy fokozottan óvják az időseket. Kezeljék úgy az oktatási rendszert, mintha az továbbra is a város irányítása alatt lenne. Ezekben a városokban a teljes nyilvánosság bevonásával kell meghozni a döntéseket. Az európai uniós fejlesztésekről helyi népszavazással lehessen dönteni, a beruházásokat pedig a kis- és közepes vállalkozások tudják kivitelezni. Transzparens döntések kellenek a megyei önkormányzatokban is, miután a fejlesztéspolitika jelentős része kerül át a megyei önkormányzatokhoz – fogalmazott Gőgös Zoltán, majd hangsúlyozta, az önkormányzatok a demokrácia védőbástyái.

A politikai kampánnyal kapcsolatban Grőber Attila, a Baloldali Együttműködés polgármesterjelöltje arra figyelmeztetett, az önkormányzati választások minden jelöltje olyan gondolatokkal és ötletekkel álljon a választópolgárok elé, melyek a sajátjai, és vállalja azok kritikáját. Ezenkívül hozzátette, a kampányban nemcsak a becsületesség fontos, hanem a megvalósíthatóság is.
- Hiszek a konkrét lépések politikájában. Sok, apró lépéssel lehet előbbre jutni, nem ötleteléssel és olyan tervekkel, melyek mögött sem megvalósíthatósági tanulmány, sem konkrét tények és számok nincsenek – hangsúlyozta a politikus.

Grőber Attila az idegenforgalom, a turizmus fejlesztéséhez kapcsolódó javaslatait tárta a nyilvánosság elé. Megítélése szerint szélesíteni lehetne a kulturális rendezvények körét. A polgármesterjelölt elmondta, évszakokhoz igazítva, a város imázsát formáló rendezvényekkel lehetne bővíteni a palettát: tavasz elején egy barokk zenei programsorozatot szerveznének, nyáron a szabadtéri színházi játékok zajlanának, ősszel pedig turisztikai napokat tartanának építve a Bakony közelségére.

Fejleszteni kell a fürdőturizmust Pápán. Újra kell gondolni a Várkertfürdő működését, világos, jól átgondolt profiltisztításra van szükség – jelentette ki Grőber Attila. A politikus elmondta, a fürdő által folytatott három tevékenységet – az uszoda, a termálfürdő és a strand működését – el kell választani egymástól.
- Jóval olcsóbb, támogatott jegyekkel lehessen bejutni az uszodába és valamennyivel legyen drágább a termálfürdő. Nekünk, pápaiaknak szükségünk van egy stabil, jól működő, nagy befogadó képességű és főként kihasznált fürdőre. Fontos, hogy valóban hatékonyan működő fürdőnk legyen. Mindez a következő hónapok feladata lesz – jegyezte meg Grőber Attila.

A polgármesterjelölt a turisztikai fejlesztések kapcsán szólt az egységes múzeumi rendszer kialakításáról is. Véleménye szerint a múzeumok fejlesztésének alapvető célja az arculatformálás kell, hogy legyen: egy pozitív és vonzó városkép kialakítása. Igazodni kell az országosan és világszerte is folyamatosan változó múzeumi szerkezetekhez, igényekhez. Grőber Attila szerint a Kékfestő Múzeumot egyértelműen össze kell kapcsolni a város nevével, egyesületek, vállalkozások, cégek termékei viselhetnék a kékfestő mintát. A politikus elismeréssel szólt az Esterházy-kastélyban és a Zsinagógában megvalósuló tervekről, de ki kellene aknázni a város középkori céhes történetének lehetőségeit, és hasonlóan fontos az irodalmi séták, valamint a Petőfi Irodalmi Múzeum létrehozása is – szögezte le Grőber Attila.

A fejlődő idegenforgalmat ki kell szolgálni. A polgármesterjelölt kiemelte, dicséret illeti a Pápai Platán Nonprofit Kft-t, hiszen jól működik, azonban új irányítási rendszer kialakítására lehet szükség.
- Ahogy az idegenforgalom fejlődik, egyre szélesebb körű lesz, és ez a Pápai Platánra is nagyobb terhet ró. Segíteni kell nekik, hogy a keretfeltételeket tudjuk biztosítani. A város ma is küzd a szálláshelybővítéssel. A Kóter Szállót alkalmassá kell tenni arra, hogy a diákturizmustól kezdve a magasabb igényű vendégeket is kiszolgálja, nagyobb számban. Információs pontokat kell létrehozni a városban és hasonlóan fontos, hogy a turisztikai információs iroda hatékonyabban tudja közvetíteni a város idegenforgalmi látnivalóit – fogalmazott a szocialista politikus.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!