Újabb kétgólos Lombard vereség a Ligakupában


2014-09-16 16:51:53  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: www.svse.hu  | 


Újabb kétgólos Lombard vereség a Ligakupában főképe
A Ligakupa G csoportjának második fordulójában a Lombard Pápa együttese az NB II-ben szereplő Sopronhoz látogatott. Az elmúlt napok heves esőzései miatt megváltozott helyszínen, az SVSE műfüves pályáján, az előzetesen kiadott időpontnál korábban, 17 helyett 14 órai kezdettel rendezték a találkozót. Mint ismert, a mieink az első fordulóban fiatal csapattal fogadták a Szombathelyi Haladást, a találkozót 2-0-ra a vasiak nyerték. A soproniak szintén kétgólos vereséggel kezdték a kiírást, Supka Attila alakulatát a Siófok fektette két vállra. Ahogy a Haladás ellen, a pápaiaknál ezúttal is a fiatalok és a korábban kevesebb játéklehetőséget kapók kezdték az összecsapást, Kovács László a Horváth – Gál, Jagodics, Bogunovic, Böröczky – Zulevs, Coroian, Király, Faggyas – Benkő, Waltner kezdőt küldte pályára, érdekesség, hogy az ellenfélnél ott volt a kezdőben a tavasszal még a Lombardot erősítő Eszlátyi István. Kiegyenlített játékot hozott az első 30 perc, mindkét oldalon több ígéretes támadást is láthatott a szerény létszámú nagyérdemű. A 32. percben rezdült meg először a háló, egy pontrúgás utáni lepattanót Horváth Péter lőtt a pápai kapuba 1-0. Hét perccel később nemcsak gól-, hanem emberhátrányba is került a Lombard, miután Zulevs megkapta második sárga lapját, amiért kiállította a játékvezető. A közel egy órás emberhátrány azonban nem látszott meg a mieink játékán, a második félidőben is több helyzete volt a Pápának, két alkalommal még a kapufát is eltalálták, ám a szerencse nem állt mellettük, mindkétszer kifelé pattant a játékszer. A hajrában mindent egy lapra feltéve rohamozott az egy pontért a Lombard, ami sajnos nem sikerült, sőt a hosszabbítás harmadik percében egy kirúgás utáni labdavesztésből Szabó László beállította a 2-0-s végeredményt, mellyel a mieink a csoport utolsó helyére csúsztak vissza.

Ligakupa 2. forduló (v.: Kovács)
SVSE-GYSEV – Lombard Pápa 2-0 (1-0) Gsz.: Horváth, Szabó

SVSE-GYSEV: Heinrich (’70 Tóth O.) - Maráczi, Tóth M., Jovetic, Szabó - Fazekas, Csábi, Kollár (’65 Kovács Á.) - Horváth P. (’80 Antonello), Pető (’65 Soós) Eszlátyi

Lombard Pápa: Horváth – Gál, Jagodics, Bogunovic, Böröczky – Zulevs, Coroian, Király (’78 Iványi), Faggyas (’46 Frizoni) – Benkő, Waltner

A Lombard Pápa szeptember 20-án 20 óra 30 perces kezdéssel a Puskás Akadémia otthonában folytatja a bajnokságot, a Ligakupában október 7-én 16 órai kezdettel Siófok együttese vizitál a Perutzban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!