Már nyomdában a városi folyóirat


2014-09-16 13:43:53  | cikk: mo  | 


Már nyomdában a városi folyóirat főképe
Korábban már beszámoltunk arról, hogy Pápa Város Önkormányzata Mátyus Aliz főszerkesztésével folyóirat elindítását tervezi. A szerkesztőbizottsági ülések nemrég még arról szóltak, hogy a Pápa város 800 éves évfordulójának tiszteletére megjelentetni kívánt kiadvány milyen címet viseljen, az ötletelésbe bevonták a helyi lakosságot is, bárki javaslatot tehetett a címválasztásra. A bizottság tetszését Csima György ötlete nyerte el, így a városi folyóirat Szélesvíz elnevezéssel jelenik meg a közeljövőben. Találó név, és mint cím, eléri célját, hiszen nem túl direkt, de kiválóan utal a városra. Szélesvíznek hívták a Tapolca egyik szakaszát a Csókánál, ahol a patak kiszélesedett és tóként funkcionált. Pontosan ott, ahol most a Veszprémi út és a Gyimóti út kereszteződésében egy kis park terül el.

A Szélesvíz már a nyomdában van. A Jókai Mór Város Könyvtár nyomdájának munkatársai 700 példányban sokszorosítják a kiadványt, melyhez 800 ezer forint támogatással járult hozzá Pápa Város Önkormányzata. Áldozó Tamás polgármester ma megtekintette a munkafolyamatokat és belelapozott egy, már elkészült kiadványba. A városvezető elmondta, szeptember végén ünnepélyes keretek között készülnek bemutatni a város folyóiratát, mely rendezvényre Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár is meghívást kapott. Az irodalmat, kultúrát, hétköznapokat és tudományt felölelő témákban gazdag folyóiratban sokan közreműködtek. Nemcsak Pápán élő szerzők írásai olvashatók a kiadványban, hanem a városhoz más módon kötődő személyek szellemi termékei is. A Szélesvízben olvashatunk helytörténetről, irodalomról, a kultúra és a közélet ismert és elismert szereplőiről, közművelődésről és művészetről, egyszóval a 800 éves város régmúlt és mindennapi életéről.

A folyóirat hamarosan megjelenik, melyhez a város több pontján is hozzá lehet majd jutni, így a könyvtárban, egyes könyvesboltokban és a Tourinform Irodában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!