A hónap műtárgya: Katona György képei a színházban


2014-09-15 18:04:13  | cikk: Babos Petra  | 


 A hónap műtárgya: Katona György képei a színházban főképe
A hónap műtárgya című kiállítássorozat szeptemberben bemutatkozó alkotója Katona György festőművész. A pápaiak már jól ismerhetik a kiváló festőt, aki ezúttal városképeket és portrékat mutat be a nagyérdeműnek.
Katona György 1960-ban született Nagyváradon. Gyermekkorát a szilágysági Sarmaságon töltötte, 1979-ben érettségizett a kolozsvári képzőművészeti gimnáziumban, majd a Képzőművészeti Főiskola festő szakán végzett. 1989-ben települt át Magyarországra. Pápa környékén él és alkot, rajztanárként is tevékenykedik, immáron több mint húsz éve.
A festőművész rendkívül sokoldalú. Valósághű tájképein az életszerűség érezhető, portréin a személyiségek életérzései nyilvánulnak meg.
- Sok kedvenc képem van, ezért nehéz is volt a választás, hogy melyik alkotásomat hozzam el a tárlatra. Mindenképpen akartam városképet, egyet a Ruszek közről és a Fenyvessy villáról, valamint portrét, amin két idős ember látható.
Katona György elmondta, nagyon szeret a természetben rajzolni, főleg a romos épületeket, amelyek már szinte az összedőlés határán állnak.
A képek jórészt a nyári táborokban készültek.
Katona Györgytől megtudtuk, vannak képek, amelyek úgynevezett „együlésben készülnek”, de van, ami több hétig, hónapig várat magára, mire kész lesz.
Jelenleg a festőművész a nyáron elkezdett munkáit fejezi be, ami egy kicsit időigényes elfoglaltság. Ha ideje engedi, az ősz pompás színvilágát is szeretné vászonra vetni.
A festőművésznek már rengeteg önálló és csoportos kiállítása volt az elmúlt évek során. Legközelebb Zalaegerszegen, a színházban nyílik tárlata, ahová az absztrakt alkotásaiból is szeretne ízelítőt vinni.
A pápai kiállítás október 7-ig látogatható a JMSZK nyitvatartási idejében.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!