DK: Növelni kell a város gazdasági erejét


2014-09-15 17:33:02  | cikk: mo  | 


DK: Növelni kell a város gazdasági erejét főképe
Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció országos elnökségének tagja és Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom elnöke ajánlotta a választópolgárok figyelmébe a DK helyi polgármester- és egyéni képviselőjelöltjeit.

Gy. Németh Erzsébet elmondta, a DK azon négy párt között van, amelyek mind a 19 megyében és Budapesten is listát tudtak állítani. A politikus elismeréssel szólt a DK helyi jelöltjeiről és bemutatta Kerecsényi Zoltánt, a párt helyi polgármester-jelöltjét. Gy. Németh Erzsébet úgy fogalmazott, a fiatal politikus a város szülötte és nagy lokálpatrióta.
- Jó szívvel tudom ajánlani Kerecsényi Zoltánt a pápaiaknak. Minden egyes porcikáját ismeri ennek a városnak és szereti Pápát – emelte ki a párt országos elnökségének tagja.

Bokros Lajos, a MOMA elnöke elmondta, pártjuk örömmel támogatja a DK jelöltjeit. Bokros Lajos hozzátette, a demokrácia és a alkotmányos jogállam helyreállítása érdekében minden olyan párttal együtt kívánnak működni, amelyek e két célért küzdenek.
- A demokrácia helyreállításának kiindulópontja az önkormányzat. Az önkormányzat, amely a helyi ügyekben képviseli a helyi lakosság, a helyi társadalom érdekeit és olyan eszközökkel segíti célba a közösséget, amelyek lehetővé teszik a tartós fellendülést, és Európához való visszafordulást. Biztos vagyok abban, hogy a DK jelöltjei jó példát mutatnak a pápai önkormányzatban – jegyezte meg a politikus.

Kerecsényi Zoltán azt hangsúlyozta, a DK nem tervez látványos kampánytevékenységet. A polgármester-jelölt elmondta, utcafórumokat és – meghívásra – lakásfórumokat kívánnak tartani. A politikus a választópolgárokkal kialakított közvetlen kapcsolat és a személyes találkozás jelentőségét hangsúlyozta.
Kerecsényi Zoltán bemutatta a Demokratikus Koalíció Pápa és Vidéke Szervezetének programját is. A programpontok közül kiemelte a város gazdasági erejének növelését, hisz – megítélése szerint – csak ez teszi fenntarthatóvá az elért eredményeket.
- Alapjában véve egyetértünk Pápa Város Gazdaságfejlesztési Stratégiájával. Több ponton azonos kérdések foglalkoztatnak bennünket. A DK helyi szervezete által felvázolt program kiemelt pontjai között szerepel a város iparosítása, a gép- és feldolgozóipar fejlesztése a múlt helyi tradícióinak figyelembe vételével. Fontos a város és környéke szabad vállalkozási övezetté nyilvánítása, hogy megmozduljon a tőke, a szellem és a munkaerő – fogalmazott a polgármester-jelölt, majd megjegyezte, hatékonyabban kell kiaknázni a testvérvárosi gazdasági kapcsolatokban rejlő lehetőségeket, a jelenlegi közmunka helyett helyi közösségi javakat előállító munkára van szükség, integrálni kell a pápai és környékbeli mezőgazdasági kistermelőket, erősíteni kell a helyi vállalkozások közti együttműködést, ezenkívül bérszínvonal-emelésre van szükség, amely egy tőkeerős cég idetelepítésével valósulhatna meg.

A sajtótájékoztatón Kerecsényi Zoltán felhívta a figyelmet arra, véget kell vetni az ítélkező, beskatulyázó, lejárató kampánynak. A politikus elmondta, hisz benne, hogy akik – bármilyen politikai párt színeiben – részt vesznek az önkormányzati választáson, értékes emberek, s mindenki szívvel-lélekkel tenni akar a pápai közösségért és a városért.

A sajtótájékoztatót követően Kerecsényi Zoltán a DK emlékplakettjét adományozta Gy. Németh Erzsébetnek, ezzel a helyi szervezet tiszteletbeli tagjává fogadva őt. Kerecsényi Zoltán elmondta, pártjuk a választásokra történő felkészülésben nagy segítséget kapott az országos elnökség tagjától.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!