Most mindannyian segíthetjük a pápai kórházat! Ingyenes szűrővizsgálatok, tanácsadás, előadások a Fő téren


2014-09-15 11:55:54  | cikk: mo  | 


Pápa Város Önkormányzata támogatásával a Gróf Esterházy Kórház is csatlakozott ahhoz a projekthez, amelyet az egyik gyógyszergyártó cég – évek óta sikeres programja keretében – valósít meg országszerte. A Richter Egészségváros Program „Egészség ezreknek, milliók a kórháznak” felhívással hatodik éve ösztönzi az embereket, hogy aktívan tegyenek egészségük megőrzése érdekében, hogy ne csak akkor váljon értékké, amikor tartós fájdalom vagy betegség jelentkezik. Ennek érdekében olyan alapvető, ám sokszor nehezen hozzáférhető, vagy sok utánajárást igénylő, kiemelt jelentőségű vizsgálatokon vehetnek részt ingyenesen a lakosok, mint prosztata (PSA) szűrés, csontsűrűségmérés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, szív- és érrendszeri kockázatfelmérés, asztma szűrés, bőrgyógyászati, nőgyógyászati és urológiai szűrések. Az Egészségváros szeptember 20-án Pápán is kitelepül. A pápaiakat és a környékbelieket egész napos rendezvény várja a Fő téren. Dr. Vörös Ibolya főigazgató elmondta, a szűrővizsgálatokat a Gróf Esterházy Kórház szakemberei végzik, s amellett, hogy igyekeznek kiszűrni a rendellenességeket, tanácsadások keretében tájékoztatást adnak a szükséges további lépésekről, teendőkről. Az intézményvezető biztatott mindenkit, egészsége védelme érdekében látogasson el az Egészségvárosba szeptember 20-án.

A gyógyszergyártó 2.000.000 forint alapadományt ajánl fel a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő számára, a modern műtéti eljáráshoz használt laparoszkópos egységhez szükséges monitor, és operációs tartozékok beszerzéséhez. De ezt az adományalapot a résztvevők minden szűrés, tanácsadás, meghallgatott előadásért járó adományponttal növelhetik, pontonként 300 forinttal.

A szűrővizsgálatok mellett családi programok tarkítják az egészségnapot, a gyermekeket bábszínház, arcfestés várja, a felnőttek számára érdekes előadások, izgalmas beszélgetések, színpadi produkciókkal készülnek a szervezők.

E hármas cél érdekében mindenképpen érdemes ellátogatni a rendezvényre: tehetünk egészségünk megőrzéséért, támogatjuk a kórházat és még szórakozhatunk is a rendezvényen.

Részletes program ITT!

Képek:

nincsenek képek

A Richter Egészségváros Program sorozat keretében 2009 és 2014 között 37 helyszínen, a Richter alap felajánlását 90 ezer résztvevő összesen 86 millió forinttal egészítette ki pusztán azzal, hogy részt vett az egészségügyi szűrővizsgálatokon, előadásokon vagy tanácsadásokon, így a 37 kórház összesen 160 millió forint támogatást kapott a gyógyszergyártótól a helyi lakosság saját egészsége érdekében tett lépéseinek eredményeképpen. Ez idő alatt 66 ezer szűrést végeztek el a szakemberek, amelyből 15 ezer esetben figyelmeztető értékeket mértek. A kiszűrt betegek a további teendőkről azonnali tanácsadás keretében értesültek.
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!