Csak a szokásos: MTK-siker a Perutz Stadionban


2014-09-12 22:48:40  | cikk: pt  | fotó: Babos Petra  | 


Csak a szokásos: MTK-siker a Perutz Stadionban főképe
Elvitte a három pontot a Lombard Pápa otthonából az MTK a labdarúgó NB I 7. fordulójának nyitómérkőzésén ma este. A nem túl eseménydús, de vendégelőnnyel végződő első félidő után a második játékrész elején Kovács László fiai akár meg is fordíthatták volna az eredményt, ám minden lehetőségüket elpuskázták. A végén a fővárosiaknak is voltak helyzeteik, azonban újabb gól már nem született.

Lombard Pápa-MTK Budapest 0:1 (0:1)
Vezette: Vad II István.

Lombard Pápa: Szűcs – Tóth G. (Kenesei 75.), Csizmadia, Bogunovic, Frizoni – Zulevs (Benkő 63.), Nagy Tamás, Csilus, Sluka (Jagodics 11.), Faggyas – Popin. Vezetőedző: Kovács László.

MTK Budapest: Hegedüs – Nagy Tibor, Vukmir, Kelemen, Hidvégi (Vass Á. 82.) – Vass P. (Cseke 65.), Pölöskei, Kanta, Poór, Horváth Zs. – Sergio (Csiki 68.). Vezetőedző: Garami József.

Gólszerző: Vass P. a 45. percben.
Sárga lap: Nagy Tamás a 41., illetve Nagy Tibor a 22., és Vukmir a 72. percben.

A kezdő sípszó előtt egyperces gyászszünetet tartottak az MTK szerdán elhunyt legendás labdarúgója, Sándor Károly emlékére, aki 86. életévében távozott az élők közül.

A Lombard Pápának fennállása során még sosem sikerült legyőznie az NB I-ben az MTK-t, amely ráadásul eddig minden bajnokiját megnyerte a Perutz Stadionban. Ennek tükrében nem is volt meglepő, hogy vendéglehetőségekkel indult a találkozó: a 2. percben Kanta az oldalhálóba bombázott, majd nem sokkal később Sergo gyenge lövését fogta meg Szűcs. A 13. percben Csilus távoli lökete nem okozott gondot Hegedüsnek.
Csendesen csordogált a mérkőzés, mígnem az eseménytelenséget a 25. minutumban Kanta törte meg, aki ígéretes helyzetből kevéssel a kapu mellé lőtt. A folytatásban ismét unalmas percek következtek, aztán váratlanul előnybe került az MTK. A 45. percben Hidvégi a bal oldalról a hosszúra ívelte a labdát, amit az apró termetű Vass Patrik 5 méterről a hálóba fejelt, 0-1. A Lombard azonnal egyenlíthetett volna: Hegedüs kezéből kiperdült a játékszer a tizenhatos jobb sarkának közelében, Faggyas pedig megszerezte azt és egyből az üres kapura emelt, de a visszafutó MTK-hálóőrnek sikerült belekapnia a labdába, ami a bal kapufa tövét érintve hagyta el a pályát.
A fordulás után nagyobb fokozatba kapcsolat a hazai alakulat. A második játékrész elején előbb Popin, majd Zulevs is gyanús körülmények között került a földre a budapesti kék-fehérek tizenhatosán belül. Az 55. percben Zulves ordító ziccert hibázott el, miután középről, 11 méterről Hegedüsbe lőtt – a kipattanó Csilushoz került, akinek a bal felső sarokba tartó csavarását a vendégek kapusa szögletre mentette. A 64. percben Nagy Tamás próbálkozhatott középről, 15 méterről, azonban lövése Vukmiron megpattanva centikkel a jobb kapufa mellé szállt. A következő percekben Faggyas lábbal, míg Tóth Gábor fejjel szerezhetett volna gólt – egyikük sem talált a hálóba.
A helyzetek alapján ekkor már könnyen vezethetett volna a második félidőre feltámadó pápai csapat, viszont a meccs hajrája már az MTK-é volt. Az utolsó 20 percben Pölöskei kétszer is veszélyeztetett, valamint a 77. percben Szűcs kivédte Csiki ziccerét, a becsülettel küzdő Lombard előtt pedig nem adódott újabb nagy lehetőség. Pontosabb a 94. percben Kenesei egy 23 méterről elvégzett szabadrúgásból még megállította a vért az MTK-szurkolók ereiben, ám Hegedüs nagyot védve megőrizte csapatának a győzelmet.
A játék képe alapján a döntetlen reálisabb eredmény lett volna, azonban mint azt mondani szokták, a focit gólra játsszák. A Lombard Pápára legközelebb kupameccs vár, Kovács László legénysége kedden 17 órától az NB II-es Soproni VSE vendégeként lép pályára a Ligakupa következő játéknapján.

Edzői értékelések:

Kovács László: Gratulálok az MTK-nak a győzelemhez! Tudtuk, hogy egy technikás, ügyes futballistákból álló csapat lesz az ellenfelünk. Óriási probléma volt, hogy az első félidőt teljesen átaludtuk. Ez csak az egyik dolog, ráadásul messziről látszott, hogy 8-9 játékos „be van tojva”. Emellett volt egy kényszerű cserénk is, a csapat egyik vezéregyéniségét, Slukát sérülés miatt le kellett hozni a pályáról a meccs elején. A második félidő már máshogy nézett ki, a csapatom nekiállt futballozni, nekünk is voltak gólhelyzeteink – ráadásul nem is kicsik. Úgy érzem, a döntetlen benne volt a mérkőzésben.

Garami József: Az első félidőben jól játszottunk, sok akciót vezettünk. Igaz, sok pontatlanság volt a játékunkban, de a látottakkal elégedett voltam. A második játékrészben visszaestünk, olyan játékkal akartuk megtartani az eredményt, ami nem alkalmas erre. Ebben az időszakban a Pápa megmutatta, hogy nem véletlenül szerepel ilyen eredményesen hazai pályán. Aztán észbe kaptunk, eldönthettük volna a mérkőzést, ugyanis volt négy abszolút ziccerünk. Összességében úgy gondolom, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!