A Jobbik ragaszkodik kijelentéséhez


2010-02-24 18:37:05  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


A Jobbik ragaszkodik kijelentéséhez főképe
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt országgyűlési képviselő-jelöltje, Erőss Bulcsú sajtótájékoztatón reagált dr. Áldozó Tamás alpolgármester – február 22-én, hétfőn megjelent – kinyilatkoztatására ma délután. Erőss Bulcsú szerint a Jobbik nem jut a többi párttal azonos feltételek mellett terembérlethez ebben a városban, szerintük ezt az is mutatja, hogy a múlt szombati rendezvényük esetében a Griff tükörtermének hátsó részéért külön kellett fizetniük. Véleményük szerint ez más párt esetében nem fordult volna elő.

- Nevetségesnek tartom azt a kijelentést is, hogy védekezni szerettem volna Vona Gábor pártelnök előtt a rendezvény helyszínét illetően. Nem az a párt a Jobbik, amelyben, ha bármely képviselő más véleményt fogalmaz meg, mint amit az elnökség elvárna, akkor eltanácsolják a jelöltségtől. Felhívom Áldozó Tamás figyelmét, hogy áprilisban az országgyűlési választások jönnek. A városvezetésnek még van egy féléve arra, hogy a helyén maradhasson, ősszel pedig – nép nevében – végrehajtjuk a radikális változást az önkormányzatban is – tájékoztatott Erőss Bulcsú.

A hétfői sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a szombati rendezvényre nem érkezett foglalás a JMK városi intézményeire vonatkozóan a Jobbik részéről. Újságírói kérdésre Orbán Imre helyi elnök elmondta, a színháztermet nem kívánták kibérelni a február 20-i fórumra, úgy gondolták ekkora termet nem képesek megtölteni, a moziból pedig esti előadásra hivatkozva eltanácsolták a pártot.

- Amikor láttuk, hogy nagy érdeklődés övezi Vona Gábor fórumait, megkerestünk oktatási intézményeket, de elutasítottak bennünket és olyan válaszokat kaptunk, hogy közoktatási intézményben párt nem tarthat rendezvényt. Megjegyzem, nem egy olyan pártprogramról tudunk, amelyet ilyen intézményben tartottak. Így döntöttünk a Griff tükörterme mellett. 

Orbán Imre hozzátette, dr. Áldozó Tamásnak igaza van abban, hogy a JMK intézményeit több alkalommal igénybe vették, volt már Jobbik-rendezvény a moziban, a Várkastélyban és színházépület kistermében is.

A továbbiakban Orbán Imre beszámolt a kampánytevékenység jelenlegi helyzetéről. A kampányfőnök elmondta 2010. február 17-én 1080 db kopogtatócédulát adtak le, jelenleg 2500 ajánlószelvénnyel rendelkeznek, melyből 700 db-ot a február 20-i fórumon gyűjtöttek össze. A Jobbik Jelöltjét, Erőss Bulcsút a választási bizottság nyilvántartásba vette.  Orbán Imre tájékoztatott a választókerületben történt attrocitásokról, miszerint február 16-án a szombati fórumot hirdető plakátokat ismeretlenek letépték, és más párt plakátját ragasztották a helyükre. Ez ügyben a választási bizottságnál Orbán Imre bejelentést tett. Ezenkívül hozzátette, hogy a papa-ma.hu internetes hírportálon alaptalan vádakkal illették őt és jelöltjüket, Erőss Bulcsút. Ezzel kapcsolatban nincs különösebb tennivalójuk, tette hozzá a kampányfőnök.

Orbán Imre tájékoztatott arról is, hogy a Jobbik helyi szervezete átnyújtotta a párt kormányzati programját dr. Áldozó Tamásnak, a Fidesz helyi elnökének. A kampányfőnök úgy fogalmazott, elvárná, hogy a Fidesz is hozza el programját, mert a dokumentumban szereplő kérdésekről, a programpontokról szeretnének vitatkozni.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!