Lombard-meccsel indul az NB I 7. fordulója ma este – Kenesei továbbra sem bevethető


2014-09-12 10:36:01  | cikk: pt  | fotó: Babos Petra  | 


Lombard-meccsel indul az NB I 7. fordulója ma este – Kenesei továbbra sem bevethető főképe
A válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünet után ma 19 órától hazai pályán folytatja szereplését a labdarúgó NB I-ben a Lombard Pápa csapata. A Kovács László kapusedző által irányított sárga-feketék az MTK-t látják vendégül a 7. forduló nyitómérkőzésén a Perutz Stadionban.
A hazaiak a tabella 8. helyéről, míg a budapestiek az 5. pozícióból várják a találkozót. A Lombard Pápa és az MTK egymás elleni mérlege már-már hihetetlen egyoldalúságot mutat, ugyanis a két klub eddigi tizenkét élvonalbeli találkozójából tizenegyet megnyertek a fővárosi kék-fehérek, egy alkalommal pedig döntetlen született. A Perutz Stadionból korábban mindig győztesen távozott az MTK, azonban minden sorozat megszakad egyszer, gondoljunk csak a pápaiak Fradi-verésére a mostani szezon második fordulójában. (Az említett meccset megelőzően a Ferencváros mindig elvitte a három pontot Pápáról.) Nehezíti a pápaiak helyzetét, hogy az egyik legjobb labdarúgójuk, a több mint három hete húzódással bajlódó Kenesei Krisztián továbbra sem bevethető.
– Az MTK-nál évek óta együtt játszik a csapat magja, ez nagyon nagy előny számukra. Soron következő ellenfelünk rendkívül kétarcú együttes, parádés és pocsék játékra is képes. Mindentől függetlenül épp itt az ideje, hogy végre legyőzzük őket – nyilatkozta a sajtó egyik pápai munkatársának Kovács László a mérkőzéssel kapcsolatban. A tapasztalt edző – aki immár harmadszor segíti ki a vezetőedző nélkül maradt Lombard Pápát – elárulta, a játékosokat nagyon megviselte Mátyus János váratlan távozása. – Beszéltem velük, elmondtam, hogy az élet nem áll meg, menni kell tovább, nekünk minden pontra égető szükségünk van. Most már vidámabbak, de csak pénteken este derül majd ki, hogy mennyire jutottak túl a történteken – jegyezte meg Kovács László. – Ez társaság nem a látványos, szellemes támadójátékról volt híres, hanem az emberi tartásról, a hihetetlen küzdeni tudásról és munkabírásról. Egyelőre nem tudom, mire leszünk képesek a pályán – tette hozzá.
Jagodics Bence a Lombard hivatalos honlapjának nyilatkozva elmondta, nehéz mérkőzésre számít az MTK ellen. – Az MTK rövid passzokra építő, játszós csapat. Kicsit megviselt minket a vezetőedzőnk váratlan távozása, de szeretnénk az eddigi teljesítményünkön még jobban javítani, és gyűjteni tovább a pontjainkat – hangsúlyozta a fiatal védő. – Érzek annyit a Lombardban, hogy pontot, pontokat szerezzünk az MTK ellen. Ellenfelünknél rengeteg fiatal játszik, akik gyorsak, dinamikusak, labdabiztosak, ám én bízom abban, hogy hazai pályán kedvező eredményt érünk el pénteken este – fogalmazott Jagodics Bence.

Lombard Pápa-MTK, Perutz Stadiona, 19 óra, vezeti: Vad II István

Képek:

nincsenek képek


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!