Programokról döntött a PNNÖ


2014-09-11 15:55:17  | cikk: mo  | 


Programokról döntött a PNNÖ főképe
Megtartotta soron következő ülését a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat (PNNÖ). A képviselők elfogadták a nemzetiségi önkormányzat 2014. évi első féléves beszámolóját. Elhangzott, a PNNÖ csaknem 1.300.000 forintból gazdálkodhat az év második felében.
A testület döntött a következő hetek programjairól is. Szeptember 20-án a pápai delegáció képviselteti magát a leinefeldei Interkulturális Hét programjain, ahol bemutatkozási lehetőséget kapott a Bakonyjákói Nemzetiségi Tánccsoport.
A Német Nemzetiségi Napot október 4-én, 16 órakor tartják a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában. A műsorban fellép a Gannai Asszonykórus, a Bakonyjákói Nemzetiségi Tánccsoport, a Győri Harmonikás Együttes, valamint a Vajda lakótelepi Óvoda és a Munkácsy-iskola nemzetiségi csoportjai. A rendezvény előestéjén a sváb falvak építészetével kapcsolatos festménykiállítás nyílik a Pedagógus Művelődési Házban, 17 órakor.
Az ülésen kiderült az is, a támogatási szerződések szerint a Munkácsy-iskola Kertvárosi Gyermekekért Alapítványa és a vajdai óvoda megkapta a 2014. évi támogatási összeget, melyet a nemzetiségi oktatásban használhatnak fel. Az iskola 100 ezer forintból, az óvoda 30 ezer forintból gazdálkodhat e tekintetben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!