Dallal, tánccal kezdődött a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál


2014-09-10 17:52:42  | cikk: mo  | 


Dallal, tánccal kezdődött a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál főképe
„Dallal, tánccal” – a pápai és a járási amatőr művészeti csoportok, valamint énekkarok fellépésével kezdődött meg ma délután a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál programja az Esterházy-kastély udvarán. A csapadékos időjárás nem veheti el sem a fellépők, sem a vendégek kedvét a szórakozástól, hiszen a város felkészült az esős napokra. A nagyméretű fedett sátorban minden programot megtartanak, legyen szó helyi amatőr művészeti egyesületek műsorairól, vagy éppen az esti nagykoncertekről.

A pincészetek és a pálinkaházak készen állnak a borkedvelők rohamára, a 14 borászat kínálatában bizonyára mindenki megtalálja az ízlelőbimbóinak megfelelő borokat. Érkeztek termelők a Somlóról, Villányból, Badacsonyból, az Etyek-budai borvidékről, Pannonhalmáról és Sopronból. A csülköt, a cicegét és a kürtőskalácsot többféleképpen elkészítő standok is széles kínálattal várják a kulináris élvezetek szerelmeseit. A szervezők tényleg mindenre gondoltak, hiszen ha valaki nem kedveli a disznóhúst, ő sem marad éhen: a faházakban zöldséges csirkeételt is kínálnak a vendégeknek.

A kastélyudvart ma folklórműsorok hangulata töltötte be. A programra az énekkarok dalcsokorral készültek, a néptáncosok változatos koreográfiákkal léptek színpadra, és egy rövid zenés blokk erejéig a country műfaja is megmutatkozott a Vati Fiúk Country Club jóvoltából. A színpadon nemcsak pápai csoportok léptek fel, többen érkeztek a járásból, így például Nagytevelről, Mihályházáról, Gannáról, Külsővatról és Takácsiból.

A Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál programja ma este a Ribillio Andante zenekar fellépésével zárul, de a programok csak holnap délutánig szünetelnek, hiszen borcsütörtöktől újabb fellépők szórakoztatják a látogatókat. Itt lesz a Kerekes Band, a Magyar Állami Népi Együttes, Péterfy Bori és a Budapest Bár, de érkeznek fellépőművészek a határon túlról is, csütörtökön a DNS, pénteken és szombaton 15 órától pedig a somoskai és budai csángó művészeti csoportok műsorát láthatja a közönség.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!