Nagyszabású búcsúrendezvénnyel készül a PÖNÖ


2014-09-10 15:33:42  | cikk: mo  | 


Nagyszabású búcsúrendezvénnyel készül a PÖNÖ  főképe
Az Örmény Köztársaság kikiáltásának évfordulóját ünneplő rendezvény részleteiről határozott a Pápai Örmény Nemzetiségi Önkormányzat (PÖNÖ) mai ülésén. A képviselők 600 ezer forintot különítettek el a programra, melynek helyszíne ezúttal a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházterme lesz. A rendezvényt szeptember 23-án, kedden, 17 órai kezdettel tartják. A köztársaság kikiáltásának ünnepére az Urartu Örmény Nemzetiségi Színház hozza el Aznavour című darabját. Charles Aznavour örmény származású francia sanzonénekes, egy ikon, egy élő legenda, aki nemcsak írja dalait, de énekli is. Az alkotók ezzel a darabbal tisztelegnek a kilencven esztendős művész előtt. Az Urartu színház előadása több, mint egy sanzon est. Önéletrajzi est, dalokkal színesítve, igazi színházi pillanatokkal fűszerezve.
Az ülésen elhangzott, a program egyben a PÖNÖ búcsúrendezvénye is lesz, hiszen az október 12-én esedékes nemzetiségi választást az örmények tekintetében nem tűzték ki. Az ingyenes rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Ugyancsak a mai ülésen fogadták el a képviselők a PÖNÖ erdélyi delegációjával kapcsolatos beszámolót. A nemzetiségi testület augusztus 8-14. között járt Erdélyben, felkutatva a határon túli örménység nyomait, tanulmányozva a kint élő diaszpóra múltját. A képviselők jártak Szovátán, a tordai hasadéknál, Marosvásárhelyen és Gyergyószentmiklóson is, ahol az 1600-as években 200 örmény család telepedett le.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!