Gasztronómia és kultúra – Kezdődik a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál


2014-09-10 11:28:38  | cikk: mo  | 


Gasztronómia és kultúra – Kezdődik a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál főképe
Csülök káposztásan, lecsósan, velősen, grillezve és lepényben sütve, káposztás babbal elkészítve vagy hidegen, főve-füstölve szeletelve. Cicege sajttal, tejföllel, bacon szalonnával, magyarosan kolbásszal. Borból rozé, vörös és fehér. Pálinka vegyesen. Kultúra minden mennyiségben: folklórműsorok, könnyűzenei koncertek, operett, játszóházak és kézműves vásár. Címszavakban ezt kínálja öt napon át a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál. A szórakoztató és értékes programokat kínáló gasztronómiai fesztivál ma délután öt órakor indul.

Bár az eső eleredt, és az időjósok szerint a következő napokban még számíthatunk is csapadékra, a szervezők nem ijedtek meg az időjárástól és erre biztatják a rendezvény látogatóit is. Pápa Város Önkormányzata ugyanis felkészült a csapadékos napokra, az Esterházy-kastély udvarán felállított sátrat kibővítették, így a programsorozaton 500 négyzetméteres fedett terület, mintegy 600 férőhelyes sátor várja a látogatókat. Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, az esős idő ellenére minden programot meg tudnak tartani. A fesztiválra két színpadot állítottak fel a szakemberek, eső esetén az esti nagykoncerteket a rendezvénysátorban felépített pódiumon bonyolítják le.

A fesztiválon 14 borászat és 2 pálinkaház kínálja portékáját, míg csülköt és cicegét három helyen, a két belvárosi étterem kitelepült konyhájánál, valamint a Pápai Hús 1913 Kft. standjánál fogyaszthatnak a látogatók. A pohárházban és a borászatoknál most is rendelkezésre állnak az Esterházy-logós üvegpoharak, melyek idén pálinkás kupicákkal is kiegészültek – tudtuk meg az ügyvezetőtől.

A meghirdetett programokra tehát már ma délutántól várnak minden érdeklődőt a szervezők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!