Pályaorientációs nap egy kicsit másképp


2014-09-09 23:11:13  | cikk: HuHa  | 


Pályaorientációs nap egy kicsit másképp főképe
Pályaorientációs napot szervezett az Acsády Ignác Szakképző Iskola végzős diákjai számára a Pápán inkubátorházat létesítő Kiss Universal Kft. Az európai uniós és hazai forrásból megvalósuló projekt részeként szervezett vállalkozásösztönző program célja az volt, hogy a szakmát tanuló végzősök számára a vállalkozások indításának és működtetésének gyakorlati oldalával ismertessék meg a diákokat. Eszenyi László projektmenedzser, aki maga is tartott előadást a résztvevőknek, úgy fogalmazott, leginkább „start nap” lehetne a rendezvény elnevezése, hiszen a vállalkozások indításához szeretnének segítséget nyújtani a diákoknak.
-Azt a szemléletet szeretnénk átadni a fiataloknak, amit az inkubátorház is képvisel. Egy kicsit másképp állunk a kezdő, ifjú vállalkozókhoz, mint amit esetleg hivatalosan megtanulnak és a gyakorlati oldaláról mutatjuk meg ezt a világot. A jogszabályok ismertetésén túl arról beszélünk, hogy miért érdemes vállalkozni, miért érdemes betartani a törvényeket, hogyan érdemes megszervezni a vállalkozást.
Az előadáson szó volt a tervezés fontosságáról, a különböző vállalkozási formákról, a rájuk vonatkozó szabályokról és olyan gyakorlati tapasztalatokról, amik segíthetik a kezdő vállalkozók eredményes tevékenységét.
-Beszélünk a kezdő vállalkozások pénzügyi feltételeiről, az üzletszervezésről, az eszközbeszerzésről, a hatóságokkal való kapcsolattartásról és az üzletfelekkel, partnerekkel való kapcsolattartásról is -sorolta.
A projekthez kapcsolódva az előadók azt is megismertették a végzősökkel, hogy az inkubátorházak miben segíthetik a fiatal vállalkozókat és milyen témákban fordulhatnak feléjük. Ez a mai alkalom tulajdonképpen egyfajta ismerkedés és gondolatébresztés is – összegezte a projektmenedzser.
A európai uniós projekt keretében Pápán inkubátorházat létesítő gazdasági társaság szerdán az Ipartestületi Székházban a már működő vállalkozások számára tart ismertetőt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!