Kitüntetéssel ismerte el a város és a felsőoktatási intézmény közti együttműködést a Pannon Egyetem szenátusa


2014-09-07 17:03:08  | cikk: mo  | 


Kitüntetéssel ismerte el a város és a felsőoktatási intézmény közti együttműködést a Pannon Egyetem szenátusa  főképe
A teológia és a katechéta szak első évfolyamát összesen 15 hallgató kezdi meg a Pápai Református Teológiai Akadémián – derült ki a 2014/2015. évi hivatalos tanévnyitó ünnepségen. Az istentisztelettel egybekötött eseményen az akadémia vezetőségén kívül részt vett dr. Friedler Ferenc, a veszprémi Pannon Egyetem rektora és Áldozó Tamás polgármester is. A jeles alkalmon mindkét egyetem örömtelinek tartja és köszönetét fejezte ki a városvezetésnek mindazért a támogatásért, melyet Pápa Város Önkormányzatától kaptak az elmúlt években. A veszprémi egyetem rangos elismeréssel nyilvánította ki köszönetét, hiszen az intézmény szenátusa egyhangú döntése nyomán a Pannónia Felsőoktatásáért Díjat adományozta Áldozó Tamásnak, Pápa polgármesterének.
Friedler Ferenc elmondta, néhány évvel ezelőtt a Pannon Egyetem átgondolva működési stratégiáját bevezette a vidékfejlesztést elősegítő hálózati mátrixos modellt, mely az egyenrangúságot, a hatékonyságot és a minőséget egyszerre szolgálja.
- Pápa óriási ipari potenciállal rendelkezik, amelyhez megfelelő szakemberekre van szükség, a helyi innovációs lehetőségekhez egyetemünk jelentős mértékben hozzá tud járulni. Pápa városával mindig kiváló együttműködést ápoltunk és ezért tartjuk fontosnak, hogy ezt a közös munkát elismerjük – közölte a veszprémi egyetem rektora.

Áldozó Tamás köszönetét fejezte ki az elismerésért. A polgármester nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy egy ilyen nagy tekintélyű felsőoktatási intézmény érdemesnek találta a kitüntetésre. A városvezető elmondta, a rendszerváltás időszakában nagy vitatéma volt a városban, hogy miként lehetne újraéleszteni a felsőoktatást Pápán, majd a felsőfokú képzésnek új lendületet adott a dr. Zsolnai József professzor által vezetett Neveléstudományi Intézet, mely a Pannon Egyetem intézményeként ma is diplomákat ad át a városban.
- Stratégiai céljaink közösek a veszprémi egyetemmel, hiszen mi azt szeretnénk, ha sokasodna a jól képzett műszaki értelmiség a városban, mivel nagy a hiány mérnökökben, informatikusokban. Akkora a szakemberhiány, hogy ez már a helyi gazdaság további fejlődését is akadályozhatja. Az egyetem pedig azt szeretné, ha minél több hallgatót képezhetne, s nem mennének el a fiatalok Budapestre, vagy az ország más részeibe, hanem helyben maradnának. Úgy látom nagyon sok olyan kapcsolódási pont van, amely a következő évtizedekre is összeköti a várost és az egyetemet – fogalmazott a polgármester.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!