Zene az esőben (is) – Megszületett a Korvin Fest elnevezésű zenei fesztivál


2014-09-07 15:05:21  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Zene az esőben (is) – Megszületett a Korvin Fest elnevezésű zenei fesztivál főképe
Olykor az esővel is dacolva remek hangulatot teremtettek az első alkalommal megszervezett Korvin Fest fellépő zenekarai a Korvin Étterem udvarán szombaton este. A lelkes közönség négy formáció muzsikáját hallhatta, miközben a jazz, az alternatív rock és a pop-rock zenei stílusból kaptak ízelítőt. Illés Csaba zenetanártól, a zenei fesztivál ötletgazdájától és főszervezőjétől megtudtuk, hagyományteremtő szándékkal hívták életre a Korvin Festet, hogy bemutatkozási, fellépési lehetőséget biztosítsanak – elsősorban – a pápai kötődésű tehetséges zenészeknek.
Az este négy fellépőjét Illés Csaba mutatta be néhány szóban a koncertek előtt. – Az első fellépő Tuska Dániel, a Bartók Béla Zeneiskola egykori növendéke, aki már Budapesten folytatja a zenei tanulmányait. Egy barátjával a jazz-zenéből adnak ízelítőt. Őket a Csigi Zsolt nevével fémjelzett budapesti 701 csoport követi, melynek tagjai nyíltan felvállaltan Cseh Tamás nyomdokain kívánnak haladni a zenéjükkel. Az alternatív rockot játszó székesfehérvári Tiszta Korom nevű formáció duóban zenél, gitár és citera felállásban. A Korvin Festet az általam vezetett Stage Door zárja. Mi a popos és rockos elemeken túl alternatív zenei megoldásokon keresztül próbálunk egyéni ízt belevinni a mai popzenei palettába. Zenénkben hangsúlyos szerepet kap a sok vokál, hiszen sokan énekelnek a zenekarban. A gitár és a dob mellett ütős hangszerek, valamint trombita is megszólal a koncertünkön – közölte Illés Csaba.
Mint mondta, a Stage Door jelenlegi felállása mindössze féléves múltra tekint vissza. – A korábbi formációkkal való folytonosságot Csigi Zsolt szövegei és az én zenéim jelentik. Számos tagcsere után a fiatalság felé fordultam, a Stage Doorban egykori tanítványaim játszanak. A srácokban megtaláltam azt a fiatalos erőt és támogatást, amit én elképzeltem a zenéimhez – fogalmazott a tapasztalt zenetanár, aki kérdésünkre megjegyezte: szeretné, ha a jövőben tovább bővülne a zenei fesztivál.
Az első Korvin Festen a Tiszta Korom koncertjét félbeszakította az eleredő égi áldás, és ekkor erősen kérdésessé vált a Stage Door fellépése. Aztán az esőszünet után Illés Csabáék is színpadra álltak – a publikum nagy-nagy örömére.

Képek:


Címkék: Korvin Fest | koncert
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!