Áriaest Vörös Szilviával


2014-09-07 12:28:02  | cikk: mo  | 


Áriaest Vörös Szilviával főképe
Varázsfuvola, Don Giovanni, Cosi fan tutte, Bohémélet, Parasztbecsület – csak néhány azok közül az operák közül, melyek egy-egy áriáját két csodálatos hangú fiatal operaénekestől hallhatták a Bartók Béla Zeneiskola tegnapi koncertjére érkezők. Vörös Szilvia és Zou You Eisenbeck Ágota magánénektanár felkérésére érkeztek Pápára.
A fiatalok számára főpróba volt a pápai koncert, hiszen a csaknem egy hét múlva kezdődő, háromfordulós Marton Éva Nemzetközi Énekversenyen kívánják megméretni magukat, melyre azokkal a darabokkal készülnek, melyeket a pápai művészetbarát közönség hallhatott tegnap este.

Vörös Szilvia neve több szempontból is ismerősen csenghet a zenekedvelő közönség számára, hiszen a fiatal lány 2003-ban iratkozott be a pápai zeneiskolába, kiváló kapcsolatot alakított ki, már-már barátságot kötött Eisenbeck Ágotával. Később aztán országszerte ismertté vált, miután győri növendékként Dobi-Kiss Veronika szárnyai alatt 2008 áprilisában megnyerte a VI. Országos Simándy Énekverseny első kategóriáját. Itt figyelt fel tehetségére Marton Éva, akinek biztatására még abban az évben felvételizett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, Marton Éva osztályába. Vörös Szilvia 2013-ban végzett opera szakon. Közben számos díjjal ismerték el tehetségét, 2011 májusában Gundel művészeti díjat kapott, 2012-ben pedig Junior Príma-díjjal tüntették ki.
Szilvia pályája felfelé ível, hiszen az operaénekest három szerepben is láthatja a közönség a Magyar Állami Operaházban. Vörös Szilvia elárulta azt is, nagy örömmel tett eleget Eisenbeck Ágota felkérésének, hiszen nemcsak tanáraként tiszteli, hanem barátként is tekint rá.

Vörös Szilvia a pápai koncertre magával hozta egy kedves barátját is. A 23 éves Zou You harmadik évét kezdte a zeneművészeti egyetemen, szintén Marton Éva tanítványaként. A két fiatalnak kiváló gyakorlás és főpróba volt a tegnapi fellépés az előttük álló rangos megmérettetés előtt. A művészeket Gyökér Gabriella kísérte zongorán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!