Tapasztalatcsere a közművelődésről


2010-02-24 12:38:45  | cikk: mo  | 


Szakmai napot tartottak ma délelőtt a Jókai Mór Művelődési Központ emeleti előadótermében a közművelődés jelelegi helyzetéről és a szakmai tapasztalatokról. A szervező Fejér Megyei Művelődési Központ az Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásával és támogatásával a megyei szakmai szolgáltatás, a települési önkormányzatok közművelődési feladatellátását segítő munkához kívánt lendületet adni. A programot Veszpréminé Turtsányi Valéria, a JMK igazgatója nyitotta meg, majd Juhász Zsófia, a Fejér Megyei Művelődési Központ igazgatója beszélt az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) programjáról.
A konferencia további programpontjai között szerepelt a közművelődés jogi szabályozásának dokumentumainak bemutatása és a OKM szakfelügyeleti tevékenységének ismertetése. Juhász Zsófiától megtudtuk, a közművelődési rendeletben foglaltak alapján minden településnek rendelkeznie kell egy a közművelődést szolgáló intézménnyel, s a létesítménynek kötelezettségei vannak. Ebben a szigorú szabályrendeszerben történő eligazodásban kívánt segítséget nyújtani a Közép-dunántúli régióban működő szakfelügyelet.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!