Jó hangulat a Forrás Napján


2014-09-06 14:06:54  | cikk: Babos Petra  | 


Jó hangulat a Forrás Napján főképe
2013. szeptember 7-én avatták fel a Tapolcafői Forrás Tanösvényen a malomkereket. Azóta ez a nap a Forrás Napja lett, s hagyományteremtő szándékkal szervezték meg a Forrás-fesztivált is.
A borús, esős idő ellenére 10 lelkes csapat állt a kondérok mögé, s kezdett el főzni a reggeli órákban.
Áldozó Tamás, Pápa polgármestere is kötényt húzott. A városvezető elmondta, reggel 8 óta készítik a finomságot, bár nem volt könnyű a kezdet, mert nehezen gyulladt meg a tűz, hiszen esett az eső. A különleges pörkölt csülökből készült. Áldozó Tamás hozzátette, különösebben nincs receptjük, mindig ízlés szerint készítik az ételt.
A főzőcsapatok között voltak a szentesiek is, akik a helyi kertbarát kör meghívására érkeztek erre az alkalomra.
- A Csongrád megyei Szentesről érkeztünk, s nagyon jól érezzük itt magunkat. Boldogan tettünk eleget a meghívásnak, s jöttünk el négyen a Forrás Napjára. 13 éve nálunk ilyenkor lecsófőző fesztivál van. A mai napon 270 kondérban fő a lecsó, ezért mi is azt főzünk itt Pápán. A receptünk titka, hogy eredeti szentesi paprikából készítjük, egy kis rizzsel és kolbásszal ízesítve. Reméljük, az ittenieknek is ízleni fog, s örömmel fogyasztják majd - mondta Gere Jánosné, a szentesi kertbarát kör tagja.
A jótékonysági főzés bevételét a szervezők a Forrás Tanösvény további fejlesztésére ajánlják fel. A változatos programok között szerepelt a tanösvény látogatása, kérdőívek kitöltése és egyéb játékos családi vetélkedők.

A délután során több színes program várja majd a látogatókat a játszótéren felállított rendezvénysátorban. Fellépnek a tapolcafői óvodások, a Forrás Népdalkör, a Nagygyimóti Kertbarát kör, a tardoskeddi, a magyargencsi és a nagydémi csoportok is. A Tarisznyások zenekar 15 órától várja az érdeklődőket. Kísérőprogramként az ötéves Tapolcafői Kertbarát Kör kiállítása és az óvodások rajzai is megtekinthetőek a művelődési házban.
Az estét Bagi Iván és Nacsa Olivér humoristák műsora, majd a Holdviola zenekar összeállítása zárja a késő esti órákban.
A szervezők sok szeretettel várnak mindenkit, kicsiket és nagyokat egyaránt Pápa-Tapolcafőre, a Forrás Napjára a mai napon.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!