Megérkezett a második új esetkocsi a mentőállomásra


2014-09-05 15:32:50  | cikk: mo  | 


Megérkezett a második új esetkocsi a mentőállomásra főképe
Két hete kapta meg a második vadonatúj esetkocsit a Pápai Mentőállomás. Kürti József a mentőautó bemutatásakor tájékoztatott, az Országos Mentőszolgálat 2011-ben szerezte be az első Volkswagen esetkocsikat, melyek mind vezetéstechnikai szempontból, mind megjelenésüket tekintve megfelelnek az európai trendeknek. A pápai mentőállomás vezetője elmondta, Európában már szinte mindenhol sárga színt kaptak a mentőautók, s ezt a trendet követi Magyarország is, hiszen az új kocsik jól láthatóak, fényvisszaverő optikai csíkokkal látták el őket, a szirénák hangja erősebb, mint a korábban használt Mercedeseké, a színes villogót pedig pár kilométer távolságból, akár nappal is azonnal észre lehet venni – sorolta a 2000 köbcentiméteres motorral ellátott, 160 lóerős gépjármű előnyeit Kürti József.

A Pápai Mentőállomás udvarában így már két ilyen, nagy teljesítményű, kiválóan felszerelt esetkocsi parkol. Az autókkal általában infarktusos beteghez, súlyos balesethez vagy éppen megindult szüléshez vonulnak, tehát olyan esetekhez, amelyek komolyabb ellátást igényelnek, illetve várhatóan gyógyszeres beavatkozásra lesz szükség. Az esetkocsival hárman vonulnak, a mentőtiszt, a mentő szakápoló és a gépjárművezető – magyarázta a mentőállomás-vezető.

Kürti József beszámolt arról is, az esetkocsi felszereltsége magas, az autóban EKG, defibrillátor, rögzítőeszközök, lélegeztető, külső pacemaker és rengeteg gyógyszer található.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!