Mátyus: A 15 kiszemeltem közül csak egy játékos került Pápára


2014-09-05 09:55:41  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Polgár Szilárd  | 


Mátyus: A 15 kiszemeltem közül csak egy játékos került Pápára főképe
Csütörtök délután mindenkit meglepetésként a hír, miszerint a Lombard Pápa vezetőedzője, Mátyus János távozik a csapat kispadjáról. A szakember a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában azzal indokolta döntését, hogy nem sikerült megfelelő minőséggel megerősíteni a keretet.
- Ott kezdeném, eddigi pályafutásom legnagyobb lehetőséget kaptam a klub tulajdonosától, Bíró Pétertől, amikor a nyáron felkért, hogy legyek a Pápa edzője. Amikor tárgyaltunk, nem titkolta, vannak más jelöltjei is, de miután felálltunk az asztaltól, hamar eldöntötte, hogy mellettem teszi le a voksát. Amíg élek, nem felejtem el, hogy neki köszönhetően lettem NB I-es edző. Amikor kollégámmal, Balog Lászlóval elkezdtük a munkát Pápán, azzal szembesültünk, hogy az első edzésen hat vagy hét ember lézeng. Ez még nem rémisztett meg, sőt roppant boldog voltam, hogy a harmadik vonal után az első osztályban bizonyíthatok. Feltűrtük az ingujjunkat, nekiveselkedtünk a melónak, és egyszer csak azt vettük észre, hogy egyre-másra jönnek a játékosok hozzánk. Más kérdés, hogy az én tizenöt kiszemeltem közül egyedül Csilus Tamás került Pápára. Igaz, akik beestek, azokat is teszteltük, akadtak köztük olyanok, akik megütötték a kívánt szintet. Egyrészt megértettem Bíró Pétert, mert tudtam, hogy nagy harcot vív a klub életben tartásáért, másfelől már az elején láttam, hogy ebből még gondok lesznek. Olykor órákon át beszéltem erről a tulajdonossal, volt, hogy éjjel kettőkor tettük le a telefont… Félreértés ne essék, nem magam miatt aggódtam, mert jelen pillanatban számomra nem pénzkérdés az edzősködés. Egyszer biztosan eljön az az idő is, de most, hála Istennek, még nem tartok ott. Akik miatt aggódtam, azok a játékosok voltak, csak az érdekelt, hogy ők ki legyenek fizetve. Idáig erőn felül teljesítettünk, napról napra mindent megtettem azért, hogy tűzben tartsam a fiúkat, de félő volt, hogy idővel elfogy a motiváció. Márpedig ha az elfogy, abból baj lesz.
Mátyus azt az értesülést, miszerint szezon közben olyan játékosok is csatlakoztak a kerethez, akiknek az érkezéséről nem tudott, nem kívánta kommentálni.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!