Megújul a Pegazus színházterme


2014-09-04 18:50:39  | cikk: Babos Petra  | 


Megújul a Pegazus színházterme főképe
2005-ben alakult meg a Pegazus Színház Pápán az egykori Kazamata borozó helyén. Az öreg pincében azóta számos kisebb-nagyobb felújítási és karbantartási munkálatot végeztek, de erre a nyárra tervezték a nagyobb volumenű feladatokat, amelyek augusztusban kezdődtek meg. A szakemberek azóta is gőzerővel dolgoznak, fúrnak-faragnak, hogy az évadkezdésre minden kész legyen. A munkákról Végh Zsolt igazgató számolt be hírportálunknak.
- A 9 éves használat meglátszik a színházon, ezért gondoltuk, hogy felújítjuk az épületet. Az idei évben az öltöző-helyiségünkben kibontattunk egy falat, így sokkal tágasabb helyen tudunk készülni az előadásokra. Emellett 140 négyzetméter új burkolattal is szépül a nézők által látogatott köves rész, valamint az egész színházat és a fogadóteret kifestetjük. Új függönyök is lesznek, melyek még kellemesebb hangulatot árasztanak majd - mondta Végh Zsolt.
- A tér adta lehetőségeken nem változtattunk. A nézőtéren viszont új székek lesznek. A cseréhez továbbra is várjuk a támogatókat, akik 20.000 Ft értékben vásárolhatnak ülőhelyet - tette hozzá az igazgató.
A burkolat cseréje várhatóan a jövő héten kezdődik. A munkálatok szeptember végére fejeződnek be, hiszen októberben kezdődnek a bérletes előadások, melyre még válthatók bérletek. Az első gyermekszínházi darab október 13-án lesz, amikor is a Pinokkiót láthatja majd a gyermekközönség.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!