Új szállodarésszel bővült a belvárosi hotel Pápán


2014-09-04 18:38:03  | cikk: mo  | 


Új szállodarésszel bővült a belvárosi hotel Pápán főképe
600 négyzetméteren, 8 új szobaegységgel, wellness részleggel, új kiszolgáló helyiségekkel és mediterrán udvarral bővítette alapterületét a város mintegy 10 éve működő szálláshelye, a Hotel Villa Classica. Az igényesen kialakított szobákat és apartmanokat kínáló szálláshely három évvel ezelőtt alakította ki tematikus helyiségeit csaknem 270 négyzetméteren, így az „Esterházy”, a „Mexikói”, a „Provance”, a „Francia” és az „Afrikai” szobaegységeket, majd két éve teljesen megújult az a'la carte étterem is. A mintegy 1,5 évvel ezelőtt megkezdett legújabb beruházásnak köszönhetően a szomszéd régi épület lebontásával, majd újjáépítésével egy új, 600 négyzetméteres szállodarész és egy kellemes mediterrán udvar jött létre a pápai hotel területén. Ezen új szárnnyal a szálláshely teljes alapterülete több, mint 2000 négyzetméterre növekedett, ahol összesen 34 lakóegységgel várják városba érkező vendégeket – hangzott el a hotelban tartott avatóünnepségen.

A minőségi szálláshelyfejlesztés szempontjából jelentős eseményen részt vett dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, közigazgatási államtitkár, Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester, Frank Rombouts ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka, Mark Plummer, a Boeing cég helyi vezetője, Szarvas László, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda helyettes vezetője, Gangler László ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka, dr. Töreki Sándor megyei rendőrfőkapitány, Szappan Csaba pápai rendőrkapitány, a kivitelező cégek képviselői és intézményvezetők.

Seregélyes György, a szálló tulajdonosa elmondta, már az első kapavágásnál megfogalmazták céljukat, miszerint mindig az értékteremtésre, a minőségre fognak törekedni a hotel megépítésénél.
- Mindig az vezérelt bennünket, hogy olyan szállodaegységet hozzunk létre, melyre büszke lehet városunk, hogy jól érezzék magukat azok, akik ide betérnek, és legyenek büszkék hotelünkre egyúttal azok az emberek is, akik itt dolgoznak nálunk. Úgy érezzük, hogy ez sikerült – fogalmazott Seregélyes György, majd hozzátette, az új beruházást a kormány által indított Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram segítségével valósították meg.
Az avatóünnepségen elhangzott az is, a fejlesztést követően a szállodában jelenleg kb. 80 főt tudnak egyidejűleg elhelyezni. Dísztermi kapacitásuk pedig mától 100 fős konferenciák, esküvők és rendezvények megtartását is lehetővé teszi. Seregélyes György bejelentette azt is, a jövőben gyermekei, Mátyás és Kitti veszik át a szálloda irányítását és menedzsmentjét.

A ceremónián dr. Kovács Zoltán elismeréssel szólt a beruházásról. Az országgyűlési képviselő a turizmusfejlesztés fontosságát hangsúlyozta, amely jelentős részét képezi az ország gazdasági fejlődésének. Megítélése szerint az ilyen példaértékű vállalkozás a város szempontjából is értéket képvisel, hiszen munkát ad az itt élőknek, növeli a környező üzletek forgalmát és a helyi adóbevételeket. Dr. Kovács Zoltán szólt arról is, örömteli, hogy az ötéves SAC-programban résztvevő külföldi katonacsaládok és a Seregélyes család kiválóan egymásra találtak. Ma már elmondhatjuk, hogy ez egy multikulturális hotel – fogalmazott.

Áldozó Tamás szintén a dicséret hangján szólt a szálloda tulajdonosaihoz.
- Már-már egy csodát láthatunk itt valóra válni. Ez a csoda ugyanakkor nagyon egyszerű, mindannyiunk számára rendelkezésre álló dolgokból áll össze. Kellett hozzá hit: meggyőződés abban, hogy amit csinálok, az jó. Következetesség. És talán a legfontosabb, amiről az eredmények mögött hajlamosak vagyunk megfeledkezni: a munka. Én azt láttam az elmúlt években, hogy mindabban, amit a Seregélyes család felépített, rengeteg felelősség és munka kapcsolódott össze. Az is nagyon fontos, hogy egy közösség vezetőiként, tulajdonosként ebben a szállodában, nem követeltek többet másoktól, mint amit maguk is megcsináltak ezért a vállalkozásért. Biztos vagyok abban, hogy György és Valéria ezt a világlátást átadta a jövő generációjának – fogalmazott a polgármester, majd kitartást és sikerekben gazdag üzletmenetet kívánt a vállalkozáshoz.

Az új szállodarész avatószalagját dr. Kovács Zoltán, Áldozó Tamás, Seregélyes György és felesége, Valéria közösen vágták át.

Az avatóceremónián közreműködtek a Bartók Béla Zeneiskola zenetanárai.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!