Új virágos felületet alakítanak ki a belvárosban


2014-09-04 14:51:55  | cikk: mo  | 


Új virágos felületet alakítanak ki a belvárosban főképe
A városi rendezvényekre való felkészülés és a belváros egyes területeinek rendezése, szépítése teszi ki a Városgondnokság feladatait a hetekben. Buics Lajos, a Városgondnokság kommunális csoportvezetője elmondta, egy ötfős brigád ma reggel látott neki a Fő utca közel 100 méteres szakaszán húzódó virágágyás előkészítésének. A közmunkaprogramban résztvevő dolgozók felásták a több helyen hézagos burkolatot, majd a holnapi nap folyamán 15 cm mélységben talajcserét hajtanak végre. Az ágyást termőfölddel töltik meg a Városgondokság munkatársai, mely kiváló táptalajt biztosít majd az ősszel beültetendő árvácskáknak. A közel 100 méteres szakaszon csaknem 1200 tő árvácska színesíti majd a belváros Fő utcáját a cukrászdától egészen a Járási Hivatal épületéig – tudtuk meg Buics Lajostól.

A Városgondnokság másik jelentős feladatát képezi a városi rendezvények kiszolgálása. A kommunális csoportvezető tájékoztatott, a tapolcafői Forrás Napjára már készen állnak az építkezéssel, de megkezdték a kastélyudvar előkészítését is. Vasárnaptól ugyanis gőzerővel készülnek a szeptember 10-14. között megrendezendő Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztiválra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!