Újabb jelölteket vettek nyilvántartásba


2014-09-04 14:16:17  | cikk: mo  | 


Újabb jelölteket vettek nyilvántartásba főképe
Egyéni képviselőjelöltek, polgármesterjelölt, nemzetiségi képviselőjelöltek és kompenzációs lista nyilvántartásba vételéről döntött a Helyi Választási Bizottság mai ülésén.
A dr. Édes Ágnes elnök vezetésével zajló ülésen a bizottság tagjai nyilvántartásba vették Visváder Tamás Gábor és Gombkötő Károly független egyéni választókerületi képviselőjelölteket, valamint Jabronka Richárdot, Gőgös Enikőt, Grőber Attilát, dr. Bányai Katalin Erzsébetet, Simon Brigittát, Kovács Józsefet, Laky Tamást, Link Tamást, Szirbek Ritát, Kovács Csillát, az MSZP – EGYÜTT – PM közös képviselőjelöltjeit és polgármesterjelöltjét Grőber Attila személyében, valamint a pártok által állított kompenzációs listát.

A bizottság döntött három német nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt – Drabant András, Pillerné Fódi Ilona, Gőgösné Bakos Adél – nyilvántartásba vételéről is, hiszen a Nemzeti Választási Bizottság szintén október 12-re tűzte ki a nemzeti önkormányzati választás időpontját. E tekintetben Pápán három nemzetiség vonatkozásában – német, roma és román – írták ki a választást, amelyet ténylegesen akkor tarthatnak meg, amennyiben a nemzetiségek legalább annyi képviselőjelöltet tudnak állítani, amennyi a megválasztható képviselők száma, ez jelen esetben 3 fő – tájékoztatott dr. Nagy Krisztina.

Az önkormányzati választásra a képviselőjelöltek, a polgármesterjelöltek egyébként szeptember 8-án 16 óráig adhatják le ajánlóíveken összegyűjtött ajánlásaikat. A jelölőszervezetek listáit szeptember 9-én 16 óráig lehet bejelenteni – adott tájékoztatást a Helyi Választási Iroda vezetőjének jogi helyettese. Dr. Nagy Krisztina elmondta azt is, a szavazásra szóló értesítőt a választópolgárok augusztus 25-ig kézhez kapták. Ha valaki mégsem kapott értesítőt, a Helyi Választási Irodánál igényelheti, amely a Polgármesteri Hivatal Titkárságán működik, a Fő u. 5. szám alatti épületben.
Voksaikat ugyanabban a 31 választókörben adhatják le a választópolgárok, mint a tavaszi választások alkalmával. A szavazókör pontos címét a választási értesítő tartalmazza – tudtuk meg a Helyi Választási Iroda vezetőjének jogi helyettesétől.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!