Baloldali együttműködés: „Nyilvánosan és nyíltan politizálunk”


2014-09-03 18:49:36  | cikk: mo  | 


Baloldali együttműködés: „Nyilvánosan és nyíltan politizálunk” főképe
Hétfőn a balközép politikai szövetség is leadta a jelöltállításhoz szükséges ajánlóíveket a Helyi Választási Irodánál, így a Magyar Szocialista Párt (MSZP), az Együtt 2014, valamint a Párbeszéd Magyarországért (PM) közös jelöltjeit várhatóan holnap veszi nyilvántartásba a helyi választási bizottság – jelentette be Grőber Attila, a baloldali együttműködés polgármesterjelöltje, hozzátéve, hogy a szükséges ajánlóívek többszörösét juttatták el a Helyi Választási Irodának.

Grőber Attila köszönetét fejezte ki a támogatásért, megjegyezte, az aláírásgyűjtést továbbra is folytatják. Fontosnak tartják, hogy jelöltjeik megismerkedjenek a választópolgárokkal, kössenek szövetséget, beszélgessenek a polgárokkal. A jelenlegi pápai politikának frissítésre és új erőkre van szüksége – fűzte hozzá a polgármesterjelölt.

Grőber Attila a sajtótájékoztatón a kampányban képviselt elveiről beszélt.
- Ez a kampány nem a személyes ambíciókról szól, hanem a város jövőjéről. A kampány minden eleméért, amit a balközép pártok képviselnek, vállalom a felelősséget. Azt szeretném, ha valódi vezetőként, hiteles személyként én tudnám képviselni mindazt, amit a balközép pártjai képviselnek – jelentette ki a politikus.
A polgármesterjelölt hangsúlyozta azt is, nem tesznek felelőtlen ígéreteket, ezzel szemben előre meghatározott, gondosan felépített terv és program alapján kívánnak fejlesztéseket megvalósítani a következő években.
- Nem kötünk – sem a választás előtt, sem az után – olcsó alkukat. Vannak olyan elvek, amelyeket fontosnak tartunk, akik ezekkel egyetértenek, azok csatlakoztak hozzánk, akik nem, azok nem lesznek köztünk – fogalmazott a jelölt, majd hozzátette azt is, kerülni fognak minden olyan személyeskedésbe torkolló konfrontációt, ami nem a városról és nem annak jövőjéről szól.

Grőber Attila kiemelte, nyilvántartásba vételüket követően közzéteszik a baloldali együttműködés helyi választási programját, melyhez várják a lakossági észrevételeket, hozzászólásokat.
A program alappillérei a gazdaságfejlesztés, különös tekintettel a helyi adók kérdésére; az idegenforgalom – turizmus; az infrastruktúrafejlesztés; a közbiztonság; a környezetvédelem – környezeti kultúra; valamint a sport – élsport – női sportok kérdésköre.

Grőber Attila szólt arról is, többen biztatták arra, hogy független jelöltként induljon az önkormányzati választáson. E tekintetben úgy fogalmazott, nem kíván elbújni az elvei elől, még akkor sem, ha az őt támogató egyik-másik politikai szervezet valamely politikai lépésével nem ért egyet.
- Másrészt nem szeretném, ha az lenne a kampány témája, hogy függetlenként indul Grőber Attila. Mert az nem programokról szól, nem vélemények ütköztetéséről, hanem leegyszerűsíti a kampányt. De azoknak, akik mégis ezt várták, azt tudom mondani, hogy függetlenként is Grőber Attila indult volna, és a pártok támogatásával is Grőber Attila indul – közölte a polgármesterjelölt, majd aláhúzta, kampányuk egy új vezetői, polgármesteri magatartásformát kíván bemutatni, egy olyan vezetőét, akinek az irányításával a város új lendületet vesz, és a jelenleginél dinamikusabban képes fejlődni.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!