Újabb egyéni csúcsok a Pápai SE atlétáitól


2014-09-03 18:21:31  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Mérei László  | 


Újabb egyéni csúcsok a Pápai SE atlétáitól főképe
Az elmúlt három hétben három bajnokságon vettek részt a Pápai SE atlétika szakosztályának futó-, és dobó versenyzői. A sor a dr. Papp Pál – Csermák József kalapácsvető emlékversennyel indult, melyet a Tapolca Városi Sporttelepen rendeztek meg. A versenyszámok előtt a városi emlékfalnál rövid ünnepségen emlékeztek meg az egybegyűltek a két nagyszerű sportemberről, majd elhelyezték a kegyelet és megemlékezés koszorúit. A versenyről Kis Károly, a PSE edzője számolt be.
- A felnőtt kalapácsvetők mezőnyében Nagy Gergely 64,25 méteres eredményével az ötödik helyet szerezte meg, az ifjúságiaknál Toki Adrián öt kilogrammos kalapáccsal egyéni csúcsot, 64,21 métert dobott, mely a negyedik helyre volt elegendő, a juniorok között hat kilogrammos szerrel még ennél is jobb eredményt ért el, 58 méter fölé repítette a kalapácsot. A serdülők között Tölgyesi Dániel új egyéni csúccsal (55,03) ezüstéremmel gazdagodott, ami azért is nagy eredmény, mert a verseny előtt két hónapot derékfájdalmai miatt nem tudott edzeni. A 13 éves újonc korcsoportban szintén új egyéni csúcs született, Rózsás Ferenc 45,32 méterre dobta a három kilogrammos kalapácsot, ezzel egy negyedik helyet szerzett. Külön meg kell említenem Sztupák Lászlót, aki gyerek korosztályban a dobogó legalsó fokára állhatott fel. 53,14 méteres eredménye új egyesületi csúcs, gyermek korcsoportban pápai versenyző ekkorát még ezt megelőzően nem dobott. A lányoknál Csébi Fruzsina saját, serdülő korcsoportjában új egyéni legjobbjával (53,38) első lett, Fruzsina a felnőttek között is megmérette magát, a négy kilogrammos szerrel ismét egyéni legjobbját dobta (46,01), mellyel a hatodik pozícióban zárt.
Augusztus 22-én kellemes idő, jó hangulat, több figyelemre méltó eredmény jellemezte az immáron harmincadik alkalommal megrendezett Honvéd Kupa nemzetközi atlétikai versenyt. A budapesti Iharos Sándor Atlétikai Pályán három pápai atlétának szoríthattunk.
- Marton Viktória még javában melegített, a gimnasztika után épp a fokozókat kezdte volna futni, amikor a rajthoz szólították, nem tudtunk róla, hogy előre sorolták a 400 méteres versenyszámát. Ennek ellenére így is nagyszerű, 1:02,04-es eredményt ért el. A Tóth testvérek, Gyula és Csaba 1500 méteren futottak, sajnos szokás szerint a rosszabbik futamba kerültek, nagyon jó első kör után „ballagós” második kört mentek, majd miután szóltam, hogy most már ideje lenne elkezdeni futni Csaba az élre állt, és szinte végig vezetve nyert volna, azért a feltételes mód, mert testvére a végén lehajrázta, de így is mindketten remek idővel (Tóth Gyula 4:13,63 - Tóth Csaba 4:14,03) futottak a célba.
Augusztus utolsó hetében az idén életre hívott Atlétikai Magyar Szuper Liga sorozat döntőjét bonyolították le Debrecenben, amelyen rajthoz áll a hazai élvonal színe-java. A kétnapos viadalt a MASZ és a Debreceni Sportcentrum közösen rendezte, a helyszín a sok nagy versenynek már helyt adott Gyulai István Atlétikai Stadion volt. A két nap során 19 férfi és 19 női versenyszám szerepelt a programban. Februártól augusztusig összesen húsz viadalon gyűjthették a pontokat az atléták, és az így kialakult versenyszámonkénti sorrend legjobb hét helyezettje, valamint a juniorok liga versenyének első helyezettjei kaptak meghívást a döntőre. Itt 3000 méter akadályon Tóth Csaba futott, 10:15,12-es időeredménye a hetedik helyet jelentette számára. A sorozat másnapján kalapácsvetésben Nagy Gergely állt a dobókörbe, végül 65,38-cal a negyedik lett.
A sportolók hétvégén az országos váltóbajnokságra utaznak Székesfehérvárra, majd a hagyományos Somlócsúcs futáson vesznek részt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!