Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál a kastély udvarán


2014-09-03 14:44:52  | cikk: mo  | 


Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál a kastély udvarán főképe
Újra a kastélyudvar ad otthont Pápa – és ma már mondhatjuk, hogy a régió – nagyszabású rendezvényének, a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztiválnak. Ahogy a címben is szerepel, az ötnapos eseménysorozatban a kulináris élvezetek sora egy újabb étellel gazdagodott, a csülökkel.
- Majdnem minden település szervez gasztronómiai rendezvényt, melynek keretében olyan ételeket, italokat vonultat fel, amely rá oly jellemző. Bár a cicegét más néven, máshol is ismerik, úgy gondoljuk, ez a mi városunkra mégis jellemző. Már korábban is megfogalmaztuk szándékunkat, hogy az évek során bővítjük a rendezvényt, s idén a program eléri valódi fesztivál jellegét, a kezdetben megcélzott méretekkel és kínálattal. A város húsipari múltjára tekintettel bővítettük a gasztronómiai kínálatot a csülökkel, melyet többféleképpen elkészítve kóstolhatnak a látogatók – emelte ki mai sajtótájékoztatóján Áldozó Tamás. A polgármester hozzátette, a rendezvény mind a gasztronómiai, mind pedig a kulturális kínálatot tekintve megüti azt a mércét, amely egy igényes, értékes fesztiváltól elvárható,
A sajtótájékoztatón elhangzott, a szervezők méltán reménykednek abban, hogy szeptember 10-14. között ismét több ezer látogató keresi fel a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivált az Esterházy-kastély udvarán.

Dr. Baloghné Uracs Marianna, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatója elmondta, a fesztivál szervezésénél intézményük kettős célt tűzött ki maga elé: egyrészt arra törekedtek, hogy a gazdag programkínálatban minden korosztály megtalálja a számára kellemes kikapcsolódást nyújtó programelemet, másrészt a bormustra mellett egy értékmustrát is kínálnak, hogy a rendezvény megállja a helyét az országos fesztiválok sorában.
- Olyan nagy hírű fellépőket várunk a fesztivál színpadára, mint például a Magyar Állami Népi Együttes, amely a Magyar rapszódia című műsorával bejárta az egész világot, de itt lesz Péterfy Bori, a Budapest Bár, a Cimbaliband vagy a Kerekes Band – fogalmazott az intézményvezető, majd hozzáfűzte, a fesztivál lehetőséget ad nemcsak a város és környéke gasztronómiai értékeinek bemutatására, hanem a kulturális értékek felvonultatására is: a Bakonyalja Népművészeti Egyesület kézműves kirakodóvására, foglalkozásai és a helyi fellépők színpadi produkciói nyomán bepillantást nyernek az érdeklődők Pápa és a járás népművészeti értékeibe.

A rendezény programja ITT megtalálható!

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!