Karate: Emlékversenyt rendeznek Veszprémben


2014-09-03 14:35:20  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Karate: Emlékversenyt rendeznek Veszprémben főképe
Jelentős eseményre készül a városunkban is nagy népszerűségnek örvendő kyokushin karate közössége, szeptember 6-án ugyanis Veszprémben rendezik a Mas Oyama Emlékverseny. A kupa apropóját az adja, hogy idén 20 éve annak, hogy Sosai Masutatsu Oyama, a kyokushin karate alapító mestere eltávozott közülünk, munkássága emlékének méltó megőrzésére a Magyar Shinkyokushin Karate Szervezet - Kálóczi Branch, a WKO és annak vezetője, Shihan Kenji Midori támogatásával egy meghívásos versenyt szervez Veszprémben. A különböző kyokushin alapú világszervezetekből a legjobb versenyzőket delegálták.
- A jeles japán, orosz, bolgár, brazil, lengyel, román, uruguayi, kazah, dán versenyzők mellett a legkiválóbb magyar versenyzőink is összemérhetik tudásukat, köztük van a nagyon tehetséges pápai származású Popovics Tamás, aki a 80 kilogrammos súlycsoportban küzd majd – mondta el Molnár Zsolt, a Pizsama Dojo Kyokushin Karate Club elnöke. A rendezvényt olyan személyiségek tisztelik meg jelenlétükkel, mint az 1991-es világbajnok Shihan Kenji Midori, a legendás Shihan Furkó Kálmán, vagy a kétszeres világbajnok klasszis, Sensei Norichika Tsukamoto, aki bemutatót is fog tartani. Az eseményt további bemutatók és meglepetések is színesítik. Úgy gondolom, hogy nincs karatéka, aki ne ismerné Oyama mester életét, melynek köszönhetően a kyokushin karate szellemisége bejárta a világot. Bár sokféle szervezetben tevékenykedünk, valamennyien a Kyokushin útján maradtunk. A verseny hangsúlyozottan szervezet független, és közös múltunk méltó tiszteletét tekinti céljának, melynek mottója: “Aki edz, az érti, aki nem edz, az nem érti.” – zárta gondolatait a klub elnöke.

A versenyre a belépés díjtalan, a sorsolás elérhető ITT!

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!