Sikeres volt az első allegrós tábor


2014-09-02 22:57:06  | cikk: Babos Petra  | fotó: Allegro AMI  | 


Sikeres volt az első allegrós tábor főképe
Az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény hagyományteremtő szándékkal rendezte meg idén első alkalommal az allegrós tábort, s nemcsak az intézmény diákjainak. Az egyhetes nyári tábor a zene- és képzőművészetbe engedett bepillantást, célja a vakáció utolsó hetének hasznos eltöltése volt. A Népek zenéje elnevezésű táborban 12 kisgyermek vett részt a múlt héten.

Hegedűsné Szabó Éva, a tábor vezetője érdeklődésünkre elmondta, az öt nap során egyéni hangszeres muzsikálások, csoportos zenei, képzőművészeti és táncfoglalkozások vártak a gyerekekre.
- Minden nap más és más nép zenéjével, kultúrájával és népművészetével foglalkoztunk. A komplex művészeti program során énekeltünk, táncoltunk és rajzoltunk. Megismerkedtünk a hét során a szláv népekkel, a németekkel és természetesen a magyarokkal is. Szerdán Töreki Imre, a szanyi Bokréta csoport vezetője látogatott el a táborba és rábaközi tánclépéseket tanított a diákoknak, akik örömmel vettek részt a programon. A tanító eredeti népviseletben érkezett, de a gyerekek fel is próbálhatták a díszes ruhákat.
A kiváló hangulatú tábor pénteken zárult a „Kapualj” összművészeti bemutatóval, amit az intézmény Jókai utcai székházában tartottak, a kapualjban. Itt a gyerekek bemutatták szüleiknek, hogy mit is tanultak a táborban, valamint az utcára is kimentek táncolni a járókelők legnagyobb örömére.

Ha már tábor, természetesen nem hiányozhatott a szórakozás sem, jártak a Fő téri játszótéren és a Nagytemplom tornyában is, ahonnét gyönyörű kilátás tárult eléjük. A táborban résztvevők egybehangzó véleménye szerint nagyon jó volt a tábor, remélik, jövőre is megszervezik ezt az ötnapos programot.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!